Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Andisheh A via Unsplash

Niet alle nachtmerries zijn gelinkt aan stress en angst!

WEETJE: nachtmerries? Misschien moet je verwarming wat lager

Annelies Hart

Nachtmerries worden vaak gelinkt aan stress en angst. Niet gek ook, want waarom zou je anders dromen over achtervolgingen, spinnen of creepy clowns? Maar een onderzoek van de British Sleep Society wijst uit dat er nog een andere reden kan zijn: je verwarming.

Heb jij ook last van de meest absurde nachtmerries en heb je geen idee waar die in godsnaam vandaan blijven komen? Dan ligt het antwoord niet altijd bij stress of echte angst. Althans niet volgens de British Sleep Society. Zij deden onderzoek naar onze enge dromen en kwamen bij een hele andere conclusie uit.

Stress en angst blijven grote factoren, maar ook je lichaamstemperatuur heeft invloed op hoe zoet je nachtelijke escapades al dan niet zijn. ‘Om een goede nachtrust te hebben, moeten we ongeveer 1°C van onze lichaamstemperatuur, die rond 37°C ligt, verliezen’, legt Dr Neil Stanley, voorzitter van de British Sleep Society, uit in Metro. ‘We verliezen dat meestal via ons hoofd of gezicht, dat uit het dekbed steekt.’

Verstoorde kerntemperatuur

Maar als je in een te warme kamer slaapt, kan de kerntemperatuur van je lichaam die warmte niet kwijt en wordt je slaap verstoord. Hallo nachtmerries!

Als je dus iets zekerder wil zijn van het feit dat je vannacht goed zal slapen, zet je best je thermostaat ergens tussen 16°C en 18°C. Naast een stabielere slaap, is die temperatuur ook goed om een snurkend lief tegen te gaan. Wat een win-win!

Lees ook:

penn badgley
eva's edito anastasy chernook

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '