Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

9 mom hacks die je leven als jonge mama zo veel beter maken

Bijslapen wanneer de baby slaapt: het is een van de vaakst gehoorde tips aan een jonge mama en waarschijnlijk ook een van de minst opgevolgde. De 9 mom hacks die je hier leest, hoor je waarschijnlijk nergens anders, maar ze zijn – naar onze bescheiden mening – goud waard.

Liefde voor het borstvoedingskussen


Nanami voedingskussen

Een borstvoedingskussen is je partner in crime bij duizend-en-een problemen. Het is ideaal om je zwangere buik of zwaardere borsten mee te ondersteunen in bed, helpt je pasgeboren baby comfortabel te liggen en voeden, en is perfect om een laptop op je schoot te zetten tijdens het bingewatchen. De laatste drie maanden van je zwangerschap en de eerste zes maanden na je bevalling is de kans trouwens groot dat je meer knuffelt met het kussen dan met je eigen man.

Nanami-voedingskussen – € 69,95 – Bol.com

Potjesvoeding is oké


Groentemaaltijden Lidl

In het begin van je zwangerschap heb je je voorgenomen om alleen maar gezonde, zelfgemaakte en biologische groentepap te maken. Tot je drie keer je zelf gepureerde en met veel liefde gemaakte papje na drie happen in de vuilnisbak ziet verdwijnen. Potjesvoeding is gezond én makkelijk, en het doet veel minder pijn als je kindje het bord niet volledig leeg eet.

Lidl groentemaaltijden – In je lokale Lidl winkel te vinden aan slechts € 1,29 euro.

Investeer in duur badschuim


Badschuim Kiehl's

Na een hele dag zorgen voor je baby ben je op het einde van de dag wel toe aan wat me-time. Voel je niet schuldig als je de baby in de handen van je man stopt wanneer hij thuiskomt van het werk, trek naar de badkamer en neem minstens een halfuur een bad. Doe dat gerust elke dag en investeer in het duurste, meest weldadige badschuim dat je maar kan vinden, want je bent het waard.

Kiehl’s relaxerend badschuim – € 43 – De Bijenkorf

Zoek een goede serie


Friends appartement

Tijdens je kraamperiode ben je vaak immobiel. Niet omdat de bevalling z’n sporen heeft nagelaten, maar gewoon omdat je vaak gevangen zit onder je slapende baby. Iedereen weet dat een wieg, krakende trap of iets te luide ademhaling voor een pasgeboren baby hetzelfde is als een brandalarm voor ons. Kies een serie die helemaal van jou alleen is. Niet te spannend, niet te grappig – of je lacht je baby wakker – en iets met véél seizoenen. ‘Pretty Little Liars’, ‘Gossip Girl’ en ‘Friends’ zijn prima opties.

Koop een kruimeldief


Voor je kinderen hebt, vind je een kruimeldief waarschijnlijk een overdreven luxe, want wie heeft er nu nood aan een kleine stofzuiger? Maar met een kind in huis wordt al snel duidelijk dat het hoofddoel van die kleine lieveling is om je huis zo snel mogelijk in een stort veranderen. En dat jouw taak als moeder of vader er vooral in bestaat de versnipperde zakdoeken, de kruimels en stiekem meegesmokkeld luierzand op te ruimen is. Enter: de kruimeldief.

Kruimeldief – € 12,99 – Lidl-shop.be

Yay voor comfortfood


Tony's Chocolonely

Er zijn altijd momenten waarop de moeheid je te veel wordt of waarop je een dipje kent na een slechte nacht. We weten allemaal hoeveel comfortfood in de vorm van een pizza, stuk chocolade of zak chips dan kan helpen. Ontzeg het jezelf dus niet, want tijdens je kraamperiode hoef je helemaal niet zo streng te zijn voor jezelf.

Tony’s Chocolonely Kadoosje (met drie repen) – € 10,95 – De Bijenkorf

Kies een favoriete kop om uit te drinken


Mok

Er is niets zo troostend als na een slechte nacht je favoriete kop uit de kast te halen en daar koffie of thee uit te drinken, omdat het structuur geeft en het je doet beseffen dat er weer een nacht achter je ligt.

Disneymok ‘Because I’m a Lady’ – € 16,99 – Asos

Verwen jezelf met een zachte badjas


Als er één periode in je leven is waarin iedereen het normaal vindt dat je de hele dag in pyjama en kamerjas loopt, is het wel de kraamperiode. Je past misschien niet meteen weer in je lievelingsoutfits van voor je zwangerschap, maar je kan jezelf wel trakteren op een superzachte badjas en een heerlijk zachte pyjama. Doen.

Badjas – € 12,99 – Lidl-shop.be

Investeer in een co-sleeper


Co-sleeper

Kind en Gezin raadt aan om een baby minstens zes maanden tot een jaar op je kamer te laten slapen. Hoe lang je dat ook plant te doen of effectief doet: een co-sleeper is geweldig. De baby ligt veilig naast je bed, jij bent niet bang dat hij of zij eruit rolt en soms kan je je kind gewoon kalmeren door je hand bij hem of haar te leggen. De rest van je lichaam kan gerust in bed blijven. Hoe belangrijk dat is, hoeven we je niet te vertellen, zeker?

Cozee Bedside Wieg – € 240,95 – Bol.com

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '