Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© London Scout via Unsplash

Eindelijk bevestiging.

ONDERZOEK: de dagtaak van een moeder staat gelijk aan 2,5 fulltime jobs

De redactie

Betrap je jezelf er regelmatig op dat je ogen dichtvallen tijdens je werk? Of val je ’s avonds rond halfnegen als een blok in slaap op de zetel? Grote kans dat je soms het gevoel hebt dat je het gewoonweg even niet meer trekt als moeder. Want terwijl velen het moederschap als iets vanzelfsprekends zien, zou het het moederschap in combinatie met een job net zo zwaar zijn als 2,5 keer een fulltime job.


Ervoor zorgen dat je kinderen netjes en verzorgd op school aankomen, ze naar hun hobby’s brengen, zien dat er ’s avonds een enigszins deftige maaltijd op tafel staat, ervoor zorgen dat het huishouden draait: het zijn slechts een aantal dingen die de meeste moeders op hun dagelijkse to-dolijst hebben staan.

Maar ondertussen gaat het ‘gewone leven’ natuurlijk gewoon zijn gangetje en mag je werk niet lijden onder de slapeloze nachten waar je ongetwijfeld vaak mee te kampen krijgt. Dat het moederschap veel meer is dan een 40-urige werkweek, bewijst een onderzoek van levensmiddelenfabrikant Welch’s in de New York Post.

Geen nine to five


Voor het onderzoek werden 2000 moeders met kinderen van vijf tot twaalf jaar geïnterviewd, waarbij er vooral werd gekeken naar hun wekelijkse schema. De moeders gemiddeld om 06:23 uur aan hun ‘werkdag’ en hadden ze pas weer vanaf 20:31 uur echt tijd voor zichzelf. Niet veel jobs bestaan uit een werkdag van 14 uur, maar de meeste moeders moeten het dus elke dag van de week doen.

Liters koffie


Een gemiddelde ‘werkweek’ als werkende moeder komt dan ook neer op ongeveer 98 uur. Behoorlijk pittig dus. En ondanks de liters koffie, powernaps en andere tools om zich fit te houden, mag het soms best even gezegd worden: moeder zijn is naast prachtig en bijzonder, soms ook gewoon enorm zwaar. Al zou je het uiteraard voor geen goud willen missen!

Tekst: Charissa Leatemia


 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '