Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Oeps, guilty!

Maak jij ook deze grote fout tijdens het ontbijt?

Je moeder heeft er jarenlang op gehamerd: het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Met een gezond, stevig ontbijt krijg je geen cravings tot de lunch. Maar dan moet je 't wel juist doen. Want blijkbaar doen we het allemaal fout volgens Womens Health Magazine.

Zeg je homemade granola en je healthy speltpannenkoeken nog niet vaarwel. Je moet gewoon één gulden regel in acht nemen bij het ontbijt: je bord moet voor de helft uit groente en fruit bestaan, voor een kwart uit vezels en een kwart uit eiwitten”. De eiwitten worden 's ochtends vaak vergeten, terwijl die juist heel belangrijk zijn.

 

1/2 groente en fruit + 1/4 vezels + 1/4 eiwitten

 

“Als je alleen maar koolhydraten eet bij het ontbijt, is je stofwisseling voor de rest van de dag naar de vaantjes. Jouw hongergevoel overdag is gebaseerd op twee dingen: hoeveel je eet en wat je eet. Als je 's ochtends geen eiwitten eet, zal je voor de lunch uitgehongerd zijn. En als je rammelt van de honger, maak je slechte eetkeuzes.”

 

Vroeg begonnen is...

Je lichaam kan maar 30 gram eiwitten per maaltijd opnemen. Maar een vrouw heeft ongeveer 80 tot 100 gram eiwitten per dag nodig (afhankelijk van gewicht en lengte). Daarom eet je 's ochtends best al wat eiwitten om die dagelijks aanbevolen hoeveelheid te bereiken.

 

Eiwat?

Ga nu niet elke ochtends een eitje bakken. Er bestaat nog andere eiwitrijk lekkers zoals kip, kalkoen, melk, kaas en yoghurt, maar ook bonen, noten, zaden, hummus of tofu.

 

Lees ook: Deze Instagramaccount laat zien hoeveel suiker je eet

 

Bron: womenshealthmag.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '