Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Ryan Miglinczy / Julia Solonina via Unsplash

Tijdens een weekendje Parijs vertoeft de Ram alvast in romantische sferen.

HOROSCOOP: naar welke stad moet jij volgens de sterren op citytrip?

Met de paas- en zomervakantie in het vizier zit jij jouw agenda alvast vol te plannen om weer alles uit die vakantiedagen te halen. Eén probleem: je weet alleen niet goed waarheen. Elke bestemming spreekt je immers aan. Waarom vraag je het niet even aan de sterren? Kijk wat zij voor jou in petto hebben!

Ram (21 maart – 19 april)


Geen romantischer type in de dierenriem dan de Ram. Daarom lijkt Parijs perfect voor een weekendje weg voor jou en je hubby. Verzegel jullie liefde met een hangslotje aan de Ponts des Arts of ga picknicken op het grasveld vlakbij de Eiffeltoren. Vrijgezel? Geen nood! Spendeer er enkele dagen met vriendinnen, misschien loop je Mr. Lova Lova er wel tegen het lijf.

Stier (20 april – 20 mei)


Een Stier snakt tijdens het reizen naar avontuur en lonkt steeds naar een plek met dynamiek. Bij zo’n omschrijving draaien alle hoofden onmiddellijk in de richting van New York, niet voor niets ‘the city that never sleeps‘. Er valt van alles te beleven en de sterren beweren dat jij je er als een in het water zal voelen.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)


Geen stad zo rijk aan geschiedenis als Berlijn. En laat net dat Tweelingen zo aanspreken. Jij gaat niet enkel voor de mooie architectuur, maar je wil daadwerkelijk weten wat er tussen die muren heeft plaatsgevonden. Elk tripje zie jij als een opportuniteit om jouw kennis weer een beetje te verrijken.

Kreeft (21 juni – 22 juli)


Voor jou hoeft het allemaal niet te gek en te ver. Je staat niet meteen te springen voor een reis met het vliegtuig en zit er totaal niet mee in om dicht bij huis te blijven. De Amsterdamse grachtjes klinken daarom als de perfecte locatie voor de Kreeft. Beetje winkelen, beetje sightseeing. En hopen op een stralende lentezon. Fingers crossed!

Leeuw (23 juli – 22 augustus)


Niemand die zo levenslustig in het leven staat als de Leeuw. Ook jij wil, net als Tweelingen, zo veel mogelijk zien van een stad in de twee dagen dat je er bent, maar dan minder obsessief. Bij jou gaat het vooral om het verbreden van je horizonten. Intussen heb jij zowat alle bekende steden in Europa bezocht. Jij bent klaar voor de wereld daarbuiten en jouw sterrenbeeld heeft het oog laten vallen op Dubai.

Maagd (23 augustus – 22 september)


Jouw dagschema hoeft niet propvol te zitten met allerlei activiteiten, maar toch zoek je altijd nieuwe ervaringen op. De underdog in dit lijstje, Sevilla, hoort daarom resoluut op jouw bucketlist te staan. De sfeer zit er goed, net als de eeuwenoude gebouwen waar jij, met jouw oog voor detail, als een blok voor zal vallen. Het is niet zo’n stad waar je alles moet rushen – de plaatselijke bevolking doet er iedere middag zelfs een dutje – je struint er gewoon op het gemak rond.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)


De lege dagen in de agenda van een Weegschaal smeken om plannen en hoewel het voor jou niet te speciaal hoeft, heeft Praag alles wat jij nodig hebt: cultuur, sfeer en hartelijke mensen. Geen stad waar je zo’n vriendelijke knikjes toegeworpen krijgt als in de Tsjechische hoofdstad. Vooruit, pak je biezen! Waar wacht je nog op?

Schorpioen (23 oktober – 21 november)


Als een nieuwsgierig aagje ben jij aldoor op zoek naar nieuwe uitdagingen. Jij vangt energieën op die anderen vaak missen en daardoor maken die ‘doorsnee’ steden je niet bepaald warm voor een bezoekje. De laatste jaren is het Zuid-Afrikaanse Kaapstad sterk in trek bij toeristen en ook jouw aandacht heeft het al langer. Let’s give it a go!

Boogschutter (22 november – 21 december)


Onze Boogschutter zit alsmaar door een roze zonnebril te turen. Jouw dromerige aard past als geen ander bij een stad die veel verhalen herbergt, maar waar ook het zonnetje regelmatig komt piepen. Terecht! Stop met wegdromen bij de verschillende reisbrochures op je bureau en boek vandaag nog dat verdiende tripje naar Lissabon.

Steenbok (22 december – 19 januari)


Het lijkt zalig om zo spontaan in het leven te staan als de Steenbok. Een impulsief tripje naar Londen zal jij ook niet zonder reden afslaan. Naast de klassiekers als Buckingham Palace en London Eye weet jij je ook te vermaken in de lokale pubs. Eén ding heb je alvast gemeen met de Londenaars: je voorliefde voor ironische humor.

Waterman (20 januari – 18 februari)


De Waterman, het meest onvoorspelbare teken van de kosmos. In ruil voor een tweedaags tripje wacht jij liever het moment af voor een verre reis naar een onbekende bestemming. Wat dacht je van Kathmandu, de hoofdstad van Nepal? Gelukkig duurt de paasvakantie twee weken, zo kan je immers langer vertoeven op deze prachtige locatie.

Vissen (19 februari – 20 maart)


Vissen zoekt vooral naar ontspanning in een vakantie, zelfs in een citytrip. Laat de wereld maar doorrazen, zodra jij van dat vliegtuig stapt, wil je jouw batterijen opladen en voor de volle 100 procent genieten van de omgeving. Een drukke stad hoeft niet, maar een strand zie je als een absolute must. Daarom zak je liefst af naar Barcelona met haar zonnige playa.

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '