Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Memisa

Om deel te nemen, doneer je een bedrag naar keuze.

TIP: sta als mama model in een persoonlijke fotoshoot en steun zo Afrikaanse zwangere mama’s

Naomi Ghyssaert
Naomi Ghyssaert Webjournaliste

Wereldwijd sterven er dagelijks zo’n 810 vrouwen tijdens een zwangerschap of een bevalling, vaak door een gebrek aan middelen. 94 % daarvan woont in lage inkomenslanden. Om daar iets aan te doen, lanceert de ngo Memisa voor de vijfde keer de actie ‘Mama’s voor het leven’, een fotoshoot die solidaire mama’s (en kindjes) in beeld brengt.

Het project ‘Mama’s voor het leven’ viert zijn vijfde verjaardag. De Belgische ngo Memisa lanceerde de actie voor het eerst in 2018 en kon zo al vijftien fotosessies organiseren waar meer dan achthonderd mama’s met hun kindjes aan deelnamen. Daarmee is de fotoshoot intussen een vast gegeven geworden die staat voor solidariteit, geborgenheid en ondersteuning tussen mama’s.

Noodzakelijk initiatief

Memisa strijdt al jarenlang voor toegankelijke zorg voor iedereen, en specifiek voor zij in nood. Na het succes van ‘Mama’s voor het leven’, organiseren ze nu voor het vijfde jaar fotosessies om zowel amusement als steun en geborgenheid bij elkaar te brengen. Een noodzakelijk initiatief zo blijkt, want in verschillende Afrikaanse landen, zoals DR Congo, Benin, Guinee, Burundi en Mauritanië, sterven er nog steeds heel wat (toekomstige) mama’s tijdens een zwangerschap of bevalling.

© Memisa

Memisa heeft dankzij de fondsen verworven via de fotosessies al heel wat in gang kunnen zetten. Zo kon de ngo heel wat ziekenhuizen en gezondheidscentra van geschikte apparatuur voorzien en opleidingen geven aan verloskundigen. Concreet kregen al vierduizend vrouwen een prenatale consultatie en werden 1200 zwangere vrouwen naar het ziekenhuis gebracht om er te bevallen onder professionele medische begeleiding.

Zes fotosessies in vijf steden

Wil jij je steentje als mama bijdragen en de actie van Memisa (en dus ook mama’s overzee) steunen? Dan kan je je inschrijven door een donatie naar keuze te storten. In ruil krijg je een fotoshoot die tien minuten duurt en waarvan je één foto die je zelf kiest gratis toegestuurd krijgt. Dit jaar zullen er maar liefst zes fotosessies plaatsvinden in vijf verschillende Belgische steden:

  • Brussel – 30 april en 1 mei
  • Gent – 7 mei
  • Waver – 7 mei
  • Mechelen – 14 mei
  • Antwerpen – 15 mei

Inschrijven kan via de website.

Ben je benieuwd naar wat je kan verwachten? Dit is hoe het er vorig jaar aan toeging:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '