Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

8. Wil dat zeggen dat je nu overal grijs zal worden?

9 dingen die door je hoofd spoken als je die eerste grijze haartjes ontdekt

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Terwijl grijs haar nog steeds een grote trend is en we dat supermooi vinden, zijn die paar grijze exemplaren die plots uit je kruin opduiken een pak minder gewenst. Stond jij onlangs voor je badkamerspiegel en ontdekte je die eerste grijze haartjes? Dan ga je je ongetwijfeld herkennen in de volgende 9 hersenspinsels.


Eerst en vooral: het is absoluut niet erg als je grijze haartjes hebt! Iedereen krijgt er op een of ander moment mee te maken, dat is doodnormaal en het maakt je allesbehalve minder aantrekkelijk. Dat gezegd zijnde, is het voor sommigen onder ons (inclusief mezelf) niet zo tof of een beetje confronterend als je al op je dertigste (of soms zelfs vroeger) die eerste exemplaren in je haardos ziet opduiken in de spiegel. Deze 9 gedachten komen dan spontaan in je op.

Je bent hier mentaal nog niet klaar voor!

Je voelt je nog vierentwintig jaar oud, dus die grijze haartjes horen niet thuis in dat plaatje. Oké, grijze lokken of ‘highlights’ zijn supermooi, maar kan dat alsjeblieft wachten tot je vijftig bent! Dank je!


Wil dat zeggen dat je nu officieel oud bent?

Begint je lichaam nú al af te takelen en betekent dit dat je beste (jonge) jaren voorbij zijn?


Trek je die grijze haartjes uit?

De vraag van een miljoen is: komen er net meer grijze haartjes als je zo één ‘rotzakje’ verwijdert? We kunnen je geruststellen: een haarzakje kan maar één haartje bevatten, dus het uittrekken ervan kan geen ‘verspreiding‘ veroorzaken. Fjoew!


Of je laat het gewoon staan in de hoop dat het vanzelf uitvalt of gewoon niet opvalt.

Je wil natuurlijk niet om de zoveel tijd je haar zitten uittrekken: auwtsch! Grijs worden is een natuurlijk proces én het is onomkeerbaar. De haarzakjes maken minder of geen pigmenten meer aan, dus er zal bijgevolg steeds opnieuw een wit haartje uit voortkomen. Laten staan dan maar?


Ohnee, daar is nog eentje!

Eentje is geentje. De kans is groot dat het niet bij die tweetal grijze haartjes blijft.


Zijn er nog meer grijze exemplaren die je niet ziet?!

Je denkt plots dat de achterkant of bovenkant van je haardos al voor de helft grijs is gekleurd zonder dat het jou ooit is opgevallen. Dank je om me dit te vertellen, Susan!


Zou je dan eindelijk je lokken eens volledig kleuren?

Wil je die grijze haartjes niet omarmen, dan is dit misschien het ideale moment om voor een ander kapsel te gaan. Vroeger wou je misschien je lokken niet kleuren uit schrik dat je nooit meer je natuurlijke haarkleur terug zou krijgen, maar nu kan je eindelijk dat droomkapsel werkelijkheid doen worden.


Wil dat zeggen dat je nu overal grijs zal worden?

Je moet spontaan aan Samantha uit ‘Sex and the City’ denken die een grijs haartje ontdekte in haar schaamstreek. Maar je kan het niet laten om je toch af te vragen of er ook dáár nu andersgekleurde haartjes zullen opduiken?!


Wat is het volgende ‘ouderdomskwaaltje’?

Wil dit zeggen dat je binnenkort ook last krijgt van je heup of knieën bij slecht weer, dat je zicht en gehoor achteruit zullen gaan en dat je rimpels zal krijgen zo diep als de Grand Canyon? Dat jongeren je voortaan aanspreken met mevrouw en hun plaatsje afstaan op de bus? En dat je woorden als FOMO en YOLO niet meer begrijpt?
 Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '