Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Cameron Diaz © Getty Images

Een genderfluïdelook die iédereen staat!

Deze coupe uit de 90’s is terug van weggeweest

Margo Verhasselt

De 90’s zijn weer helemaal terug van – nooit? – weggeweest en die trend laat zich ook zien bij de kapper. Ga jij binnenkort langs bij een salon voor een zomersnit? Vraag dan naar een ‘heartthrob bob’, want dat zou dé coupe du moment zijn.

Voor zij die geen idee hebben wat een ‘heartthrob bob’ is: de korte coupe heeft z’n naam te danken aan ‘heartthrobs’ die hem vooral hadden in de jaren 90. ‘Wat is een heartthrob?’, hoor ik je denken: het is een bijnaam voor bekende mannen, publiekslievelingen en chouchou’s van alle tienermeisjes op dat moment à la Justin Timberlake en Robbie Williams.

Maar de coupe heeft de naam niet te danken aan die laatste twee. Actrices Cameron Diaz, Winona Ryder en Keira Knightley waren destijds fan van de look, alsook de acteurs Leonadro Dicaprio, Brad Pitt en Matt Damon: het ultieme bewijs dat dé coupe van het moment dan ook nog eens genderfluïde is.

En die maakt nu dus een comeback vertelt Nicole Petty van haaraccessoiremerk Milk + Blush aan Metro.UK: ‘We zagen heel wat haarstijlen de laatste maanden over de revue passeren. Maar korte coupes zijn terug van – nooit – weggeweest. Al focussen we nu op een statement maken. Met de zomer in aantocht, zoeken mensen naar een stijl die een tikkeltje dramatisch, maar toch fris is. De heartthrob bob heeft alle elementen om stijlvol en toch opvallend te zijn zonder dat je al te veel moeite moet doen.’

Wat vraag je aan de kapper?

Hij lijkt precies op een korte carré, maar je vraagt voor meer en zachtere laagjes. ‘Wil je dat hij ietwat meer vrouwelijk oogt? Vraag dan voor een curtain froufrou om je jukbeenderen beter uit te laten komen’, tipt Petty.

Wie staat er het beste mee?

Nicole stelt dat zowat iedereen ermee weg kan komen. ‘Wie dun en fijn haar heeft, gaat best voor een coupe zonder al te veel laagjes. Heb je dikker haar? Dan gaan die laagjes en een iets wildere look wel werken. Heb je krullen? Vraag dan om je lokken iets langer te houden en vraag voor een snit tot juist boven je kaaklijn.’

Foto meenemen naar de kapper? We got you!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '