Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Zo overleef je je eerste jaar als mama.

13 boeken om in huis te halen als je pas bevallen bentHeb je sinds kort een baby’tje in huis en zit je soms met je handen in het haar? Van handige naslagwerken over hilarische getuigenissen tot een kalender met leuke speel- en knuffeltips: hier zijn 13 boeken om in huis te halen als je pas bevallen bent (of op bevallen staat).

Mijn baby

Het complete naslagwerk over het eerste levensjaar van jouw kleine spruit, samengesteld door prof. dr. Christine Vanhole en Mama Baas.

€ 29,99 via Bol.com.

Oei, ik groei!

Dit boek neemt je mee op weg in de wereld van de mentale ontwikkeling van je baby. Je leest hoe de ontwikkeling verloopt, wanneer je baby een sprongetje in zijn mentale ontwikkeling maakt, wat je kunt verwachten en hoe jij je baby daarbij kunt helpen.

€ 32 via Bol.com.

Het moederschap met twee vingers in de neus en één middelvinger in de lucht

In dit praktisch handboek voor de onverschrokken jonge moeder beschrijft Nina Swaans onverbloemd haar eigen ervaringen rond het moederschap. Ze geeft tips en vertelt welke adviezen je beter volledig in de wind slaat.

€ 17,99 – Bol.com

Baby in een droomritme

Met dit boek geef je je baby op een lieve manier, zonder traantjes, een droomritme. Het gaat uit van baby’s natuurlijke ritmes en leeftijd, zodat je op het juiste moment en op een manier die past bij jullie aan het slapen kunt werken.

€ 20,95 via Bol.com.

Hey baby

Deze kalender biedt elke week een brokje inspiratie om elkaar spelenderwijs te leren kennen, een hechte band op te bouwen vanaf de geboorte, je baby uit te dagen om te bewegen.

€ 19,99 via Bol.com.

Vaders eerste jaar

In dit boek gidsen we de jonge vader van week tot week en combineren we oude wijsheden met de laatste wetenschappelijke resultaten. Niet alleen leuk voor kersverse vaders maar ook op een hilarische manier uitgelegd voor kersverse moeders.

€ 15,99 via Bol.com.

#nietaankindengezinverklappen

Het ouderschap blijkt een geweldig ingewikkeld vraagstuk te zijn, met maar één gegeven: iedereen doet maar wat. Al blijken sommige ouders daar al wat beter in te zijn dan andere. Hanne beschrijft haar flaters doodeerlijk. De meeste toch. De rest wil ze echt liever #nietaankindengezinverklappen.

€ 19,99 via Bol.com.

Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen (en je kinderen blij zijn dat jij het doet)

Op basis van haar rijke ervaring als therapeut, haar wetenschappelijke inzichten en haar persoonlijke ervaringen als ouder, behandelt Philippa Perry de grote vragen van de ouder-kindrelatie, van baby tot tienerjaren. Zonder oordelend te zijn, geeft Perry op een even directe als geestige manier inzicht in de invloed van je eigen opvoeding op je ouderschap. Het is een boek vol liefdevol advies over het maken van fouten en het onder ogen zien daarvan – waardoor het uiteindelijk goed zal komen.

€ 22,99 – Bol.com

Baby & dreumes

Dit boek gidst je door alle eerste mijlpalen, en geeft je de handvatten en kennis die je nodig hebt. Maar het geeft je vooral vertrouwen, dat jij en je kind hard nodig hebben om een gezonde en sterke band op te bouwen die een heel leven meegaat.

€ 17,99 via Bol.com.

Van gin tot pap

Het ouderschap is verre van evident. Dit boek bewandelt ongepaste paden en bedenkt hilarische oplossingen voor het opvoeden van kleine monsters.

€ 22,99 via Bol.com.

PrikkelProofPlan

 

Iedere baby is natuurlijk anders, maar iedere baby heeft behoefte aan rust en regelmaat. Hoe je als ouder weer op het spoor van het prikkelarme, rustgevende traject kunt komen staat helder en stapsgewijs beschreven in dit ‘PrikkelProofPlan’. Aan de hand van casussen geeft Kim Vervuurt op geruststellende toon heldere adviezen over hoe om te gaan met baby’s die uit balans zijn. Ze geeft informatie over de ontwikkeling die de pasgeboren baby nog moet doormaken, gaat in op feiten en fabels rond extreem huilen, geeft aan wat slaapsignalen zijn en legt de voedingsbehoefte van de baby uit.

€ 16,50 via Bol.com.

Mama ontzwangert

‘Mama ontzwangert’ combineert de ervaringen van een heleboel moeders met toelichting van vijftien experts, waaronder een gynaecoloog, een kraamhulp, een slaapspecialist, een verloskundige, een huisarts. Ook zij zijn het erover eens: het proces van ontzwangeren wordt behoorlijk onderschat. Er blijken zowel lichamelijke aspecten, mentale aspecten als sociale aspecten te zijn waar jonge moeders mee te dealen hebben. En daar is nauwelijks nog informatie over te vinden. In ‘Mama ontzwangert’ komt wél alles aan bod: van de lichamelijke ongemakken tot de emotionele achtbaan waarin moeders zitten en van tips hoe ze van die overtollige zwangerschapskilo’s afkomen tot de vraag hoe ze het moederschap een plaats kunnen geven in hun relatie, carrière en sociale leven.

€ 15,95 via Bol.com.

Het is een fase

Nog niet in de winkelrekken, maar wel eentje om naar uit te kijken: ‘Het is een fase’ van Rien de Mey en Mama Baas. Dit boek geeft een antwoord op de vragen die elke vrouw zich stelt tijdens het eerste jaar na de bevalling. Met slimme, no-nonsense info en adviezen van Vlaamse en Nederlandse experts. Maar ook met tips en herkenbare, grappige verhalen van mama’s.

€ 24,99 via Bol.com.Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '