Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Morgane Gielen voor Flair

Tover je Instagramfeed om tot een waar self-love-paradijs!

13 influencers die online body positivity hoog in het vaandel dragen

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Jitske Van de Veire, Joann Van den Herik en Ashley Graham, het zijn namen die de laatste maanden steeds vaker in de media verschijnen. En terecht, want zij pleiten op Instagram (en ver daarbuiten) voor meer online body positivity. Striemen? Da’s doodnormaal! Cellulitis? Maakt je mooi! Ook deze dertien Instagramaccounts volgen hun voorbeeld en dat kunnen wij alleen maar toejuichen.


Het is geen feministische beweging of schreeuw om aandacht, maar wel een eerste stap in de goede richting van een wereld waarin we ons niet langer moeten schamen voor witte benen of pukkels op ons voorhoofd. Deze dertien Instagramaccounts geven het goede voorbeeld en helpen mee aan een wereld vol positieve zelfbeelden. PS haalde jij je self-love-Flair die deze week in de winkel ligt al in huis?

1. Romy Schlimbach


Romy combineert haar voltijdse job als maatschappelijk werker met een bijbaan als model en kan je op Instagram als @romycurvy terugvinden. Vorig jaar organiseerde ze het Blind Body Positive Protest in Leuven, waarbij ze samen met anderen in lingerie op straat kwam om de realiteit van verschillende soorten lichamen aan te tonen. Ze ijvert voor meer inclusiviteit in de modewereld en stond begin dit jaar op de cover van Flair. ‘Als ik zie hoe angstig mensen zijn om dik te worden, kan ik wel janken. Dat idee geven we ook door aan onze kinderen. “Word niet dik, want als dat gebeurt, heb je gefaald in het leven.” Op zulke momenten besef ik eens te meer waarom het zo belangrijk is wat ik doe en dat het nog steeds nodig is’, vertelde ze in een interview met Flair. PS Romy staat ook deze week weer in jouw Flair te pronken.

2. Kilien Natens/Chair Chaude


En Romy is niet de enige Belgische schone die body positivity hoog in het vaandel draagt. Een van haar partners in crime is Kilien, een jonge leeuw die samen met haar de straten van Leuven onveilig maakte en het project Chair Chaude op poten zette. Onder het motto ‘no clothes, no Photoshop‘ deelt ze op Instagram prachtige en eerlijke kiekjes waarmee ze een dikke middelvinger opsteekt naar de vele schoonheidsidealen waarmee we op sociale media geconfronteerd worden.

https://www.instagram.com/p/CAANR8KoQgI/

3. Morgane Gielen/No Babes Official


Ook Morgane Gielen staat deze week in je self-love-Flair en dat is natuurlijk niet zomaar. De fotografe richtte eerder dit jaar samen met een aantal andere body positivity queens het Instagramaccount @nobabes.official op waarop ze taboedoorbrekende verhalen en beelden deelt. Ze trekt met haar foto’s de heersende schoonheidsidealen in twijfel, en dat is waarom ze vanaf nu ook de foto’s van onze ‘My Body & Me’-rubriek voor haar rekening zal nemen!

4. Nell Henry


De Brusselse Nell Henry neemt geen blad voor de mond en maakt maar wat graag komaf met de traditionele schoonheidsidealen. Op Instagram deelt ze foto’s waarmee ze niet alleen haar eigen zelfzekerheid, maar ook die van haar volgers een serieuze boost geeft. Hoe dan? Al haar foto’s gaan gepaard met een motiverende caption waarin ze keer op keer herhaalt waarom het zo belangrijk is om jezelf graag te zien en je niet te laten beïnvloeden door de mening van anderen. Een van haar meest recente friendly reminders?  ‘Je bent altijd genoeg en zal dat ook altijd blijven.’

5. Sabine Peeters


Make-upartieste Sabine Peeters staat al jaar en dag bekend om haar nuchtere kijk op de ‘perfecte plaatjes’ die op sociale media verspreid worden en maakt daar maar wat graag komaf mee. Omdat ze haar woorden kracht wilde bijzetten, schreef ze het boek ‘Lief voor mijn Lijf‘. Daarin verdiept ze zich nog meer in het wereldje van body image en body positivity en leert ze je om je eigen lichaam weer te appreciëren. Onze tip? Lezen die handel!

6. Iskra Lawrence


De Britse Iskra Lawrence koos er bewust voor om een ‘curvy model’ te worden en jonge vrouwen aan te tonen dat ook dames met een maatje meer zich goed in hun vel kunnen voelen. Onlangs stampte ze de hashtag #celluLIT uit de grond en deelde ze schaamteloos haar mooie billen mét cellulitis op Instagram. Al meer dan 20.000 moedige vrouwen volgden haar voorbeeld en deelden hun sinaasappelhuid met de wereld.

https://www.instagram.com/p/BeAJj3pnQE-/

7. Mama Cãx


Blogger Mama Cãx is van een heel ander kaliber. Op haar veertiende werd ze gediagnosticeerd met botkanker en hoewel de dokters en haar familie de hoop al hadden opgegeven, overleefde ze – tegen alle verwachtingen in – de ziekte en werd ze genezen verklaard. Sindsdien gaat ze met één been door het leven en kijkt ze op een heel andere (positieve) manier naar haar lichaam. Via Instagram steekt ze iedereen ‘die zich anders voelt’ een hart onder de riem.

8. Stephanie Yeboah


De Britse blogger Stephanie Yeboah maakte van haar hobby haar beroep: ze verdient de kost door te schrijven en te spreken over haar ervaringen als plussizemodel. Haar levensmotto: ‘Laat je levensreis niet overschaduwen door slechte gedachtes of negatieve reacties van anderen. Wees blij met je lichaam!’

9. Karina Irby


Het hoeft niet altijd serious business te zijn, dat bewijst de bekende influencer Karina Irby met haar account @karinairby_raw. Op dat tweede account maakt ze enkel plaats voor onbewerkte foto’s waarop haar ‘vetjes’ en striemen op een ludieke manier duidelijk te zien zijn. Met het account kleurt ze dus maar al te graag buiten de lijntjes en dat kunnen wij wel appreciëren.

10. Jessica Megan


Het Britse model Jessica Megan brengt op haar Instagramaccount een ode aan het vrouwelijke lichaam en doet dat met een heleboel ‘ondergoedselfies‘. Wat een prachtige vrouw!

11. Mynameisjessamyn


Yogalerares Jessamyn toont op Instagram aan dat vollere vrouwen óók aan sport (kunnen) doen en dat lichamen, hoe uniek ze ook mogen zijn, nooit een vertekend beeld geven. Elk lichaam is uniek en daar zou volgens Jessamyn iedereen vrede mee moeten leren nemen. Die ingesteldheid kunnen we wel gewoon worden!

12. Hannah Witton


De Britse Hannah Witton wilde op haar eigen houtje het taboe rond stoma’s doorbreken, maar heeft die missie intussen uitgebreid en richt zich ook tot andere doodnormale dingen die anno 2020 nog niet bespreekbaar zijn. Ze heeft intussen al enkele boeken op haar naam staan en is het levende bewijs dat we wel degelijk sterk genoeg zijn om de wereld elke dag een beetje mooier te maken.

13. Jada Sezer


Dat body positivity geen grenzen heeft, bewees het Britse plussizemodel Jada Sezer. Zij liep samen met journaliste Bryony Gordon de London Marathon (!) in haar ondergoed met een wel heel speciaal doel voor ogen: aantonen dat ook iemand met maatje 44 wel degelijk kan lopen. Zo hielp ze zomaar even een van de grootste vooroordelen de wereld uit.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '