Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© giphy.com

Hips don't lie

BEWEZEN: vrouwen met vollere heupen zijn gezonder en intelligenter

Midden in het bikiniseizoen komt dit wetenschappelijk nieuwtje als geroepen: vrouwen met rondingen zijn vaak gezonder en slimmer dan wie een kleine booty heeft.


Er is een voelbare shift aan de gang in wat we definiëren als mooi. De wereld lijkt eindelijk te beseffen dat het ongezond is om jonge meisjes en vrouwen bloot te stellen aan een schoonheidsideaal zoals dat van graatmagere modellen. Nu is er een opmars bezig van een gezonde levensstijl en is het schoonheidsideaal geëvolueerd naar een sportief lichaam.

De wetenschap bevestigt nog eens dat dit de juiste richting is om in te groeien. Niet alleen zijn vrouwelijke vormen en rondingen mooi, ze zijn ook beter voor onze gezondheid. Een beetje vet op de billen en heupen zou volgens onderzoek ziektes voorkomen, zoals diabetes en hartziektes. (Voor alle duidelijkheid: het betreft vet op de heupen binnen de gezondheidsnormen.)

https://giphy.com/gifs/dance-dancing-hair-4Qt12W5IEBcA

 

Vrouwen die een peervormig lichaam hebben, met kleine borsten en een grote derrière, zouden volgens onderzoekers het vet op de juiste plaats hebben. De slechte plaats om vet te hebben is rond de organen. De bekendste vrouwen met een peervormig figuur zijn Jennifer Lopez en Shakira. 

https://giphy.com/gifs/hips-hKsPnLrjhZ6Vi

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '