Home Lifestyle Body Hip dips zijn nu een trend op Instagram, en heel wat vrouwen...

Hip dips zijn nu een trend op Instagram, en heel wat vrouwen hebben ze

In tijden van thigh gaps en ab cracks, zijn we blij wanneer er een bodytrend opkomt waarin meer dan 5% van de vrouwelijke bevolking zich kan herkennen. Jarenlang hebben veel vrouwen zich er onzeker over gevoeld, maar nu zijn ze all over Instagram: de hip dips.

#hipdips

De kans is groot dat je weet waarover het gaat, omdat je er vaak op vloekt wanneer je een aansluitende jurk of rok aantrekt. Die verdomde indeuking op de plaats waar je heup overgaat in je dij, trekt in jouw ogen alle aandacht naar zich toe. Maar hé, dat is oké, en dat tonen vrouwen over de hele wereld door een foto van hun heupkuiltjes te delen met de bijhorende hashtag #hipdips.

To dip or not to dip?

Je hebt waarschijnlijk altijd je ‘te dikke’ billen of vreemd gevormd skelet beschuldigd van de vervelende welving, maar dat is onterecht. Volgens Heidi Powell, celebrity trainer, hebben je hip dips niets met vet of botten, maar alles met spieren te maken. ‘Een hip dip ontstaat eigenlijk door dominante quadriceps en heupflexorspieren. Of je nu een laag vet hebt of niet, je kan hip dips hebben.’ Voilá, het zijn gewoon je spieren die je ziet. Mogen we ons nu een klein beetje stoer voelen?

Living for days off 🌞 #newbikini #hipdips

A post shared by Rebecca Jawor 🌻 (@rebeccajawor) on

Dat betekent helaas ook dat het niet zo makkelijk is om van je hip dips – ook wel ‘violin hips’ genoemd – af te raken, moest je je er echt onzeker over voelen. ‘Je kan natuurlijk minder oefeningen doen die je quads en heupflexorspieren trainen en meer de achterkant van je benen trainen, waardoor je je ‘saddlebag’ – de vetophoping die achteraan en op de zijkant van je heupen zit en je hip dip opvallender maakt – kwijtraakt. De enige andere manier om de indeuking minder zichtbaar te maken, is door minder calorieën in te nemen en zo vet te verliezen’, vertelt Powell.

Maar je hip dips horen bij de unieke vorm van je lichaam, en de celebrity trainer vindt het niets om je over te schamen. ‘Het is iets moois om zo’n vorm in je spieren te hebben. Ik vind dat het kracht en sterkte toont.’ Helemaal mee eens!

Voor die dagen waarop je niet helemaal Beyoncé voelt – we hebben ze allemaal – en je niet op je gemak bent in dat aansluitend jurkje, kan je op Ali Express terecht. Daar vind je slips met een soort ‘hip pads’ in die de welving volledig verbergen. Volgens ervaringsdeskundigen werkt dit wonderwel. Want soms kan een beetje valsspelen geen kwaad.

Hip enhancer – Ali Express – ongeveer € 6 

Bron: Byrdie

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.