Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Leve de work besties!

BEWEZEN: vrienden maken op het werk is goed voor je gezondheid

Annelies Hart

Jarenlang werd gezegd dat je werk en privé beter gescheiden houdt, maar nu blijkt dat die stelling toch niet helemaal opgaat. Onderzoek wijst namelijk uit dat vrouwen die vrienden worden met hun collega’s een betere gezondheid hebben. Cheers to that, work bestie!

Je hebt vast ooit al iemand horen zeggen: ‘Ik ben hier om te werken, niet om vrienden te maken’. Ieder zijn ding natuurlijk, maar het is nu eenmaal zo dat een friendly face op de werkvloer je dagen achter je bureau net dat tikkeltje leuker maakt.

De universiteit van Queensland heeft onderzoek gedaan naar wat een work bestie nu echt voor je kan betekenen. Twee decennia lang deden de researchers navraag bij maar liefst 7694 vrouwen over de kwaliteit van hun relaties met familie, vrienden, partners en collega’s. Op hetzelfde moment werd ook hun gezondheid gemonitord.

Minder ziektes

Resultaat? Uit de studie bleek dat vrouwen die zeiden dat ze ‘zeer ontevreden’ waren over hun relaties met collega’s, twee keer zoveel kans hadden om veel voorkomende ziekten te ontwikkelen. Terwijl vrouwen tussen de 45 en 70 jaar die wél een goede band hadden met hun collega’s, minder risico liepen op aandoeningen als diabetes, depressie en hoge bloeddruk.

Tijd om dus te werken aan die band met je collega’s! Geen idee waar te beginnen? Deze vier collega’s zijn alvast goede mensen om bevriend te houden.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '