Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Wij weten wat er op ons menu komt

Bewezen: dankzij deze groenten en fruit verlies je enkele kilo’s

Heb je het goede voornemen om in 2016 wat gewicht te verliezen? Vergeet dan zeker je dagelijkse portie groenten en fruit niet. Uit een onderzoek van Harvard en de universiteit van East Anglia blijkt namelijk dat bepaalde groenten en fruitsoorten ervoor kunnen zorgen dat je gewicht op peil blijft en je op termijn zelfs met enkele kilootjes minder door het leven gaat.

Voor de studie werden bijna 125.000 mensen 24 jaar lang gevolgd. Wetenschappers gingen op zoek naar het verband tussen het gewicht en de consumptie van fruit en groenten rijk aan flavonoïden, zoals bosbessen (de absolute nummer één), maar ook aardbeien, druiven, pruimen, appelen, peren, selder en pepers.

 

Wat blijkt? Groenten en fruit met een hoge concentratie flavonoïden stimuleren gewichtsbehoud en zorgden in bepaalde gevallen zelfs voor gewichtsverlies. Het beste nieuws? Zelfs een kleine portie per dag zou al een positief effect hebben op de gezondheid. Wij zetten deze heerlijke smoothie bowl met bosbessen alvast op het menu voor morgenochtend!

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '