Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Waar TikTok al niet goed voor is!

ZIEN: dit filmpje helpt je om je bekkenbodemspieren te trainen

Annelies Hart

Je weet vast wel hoe je je armen, benen en derrière moet trainen, maar er is een belangrijke plek die vaak vergeten wordt: de bekkenbodemspieren. Je zou je nu kunnen afvragen hoe je daar in godsnaam aan moet beginnen, maar het internet weet altijd raad. Op TikTok bestaan er zelfs een resem filmpjes van.

Het internet staat vol filmpjes over hoe je je kontspieren moet trainen, of een manier om afgelijnde buikspieren te krijgen. Maar de bekkenbodemspieren waren tot nu toe niet zo in trek in dat rijtje. Gelukkig komt daar nu verandering in. Op TikTok vind je namelijk niet alleen sketches, dansjes en recepten, maar ook video’s die je helpen die spieren down under aan het werk te zetten. En dat is uiterst belangrijk!

Bekkenbodemtherapeute Els Bouden legde het enkele maanden geleden nog uit op Flair.be. ‘Je lichaam zit vol met spieren, en de bekkenbodem is er daar een van. Wat hem zo uniek maakt, is de locatie. Want de bekkenbodem zit letterlijk onderaan het bekken en staat in direct contact met drie belangrijke organen: de blaas, de baar­moeder en de darmen.’

Fysieke en mentale last

Wat maakt de bekkenbodemspier dan net zo belangrijk? Wel: hij zit onderaan de romp en heeft een ondersteunende functie. Door de ver­binding met de eerder vernoemde organen is het vaak ook dé oorzaak van verschillende klachten. Normaal gezien heb je er helemaal geen last van, maar als je pijn begint te ervaren, kan dat zowel fysiek als mentaal voor veel problemen zorgen.

Reden te meer om jezelf bewust te maken van die spieren en dat dacht @KnowYourFloors op TikTok ook. Het account leert je bij over de bekkenbodemspieren en helpt je trainen op een leuke manier. De opdracht? De spieren op het ritme van de muziek aanspannen en terug loslaten. Het vergt wat oefening, maar voor je het weet ben je er helemaal mee weg.

@knowyourfloors #question from @knowyourfloors Here’s your daily squeeze along! Happy squeezing #knowyourfloors #squeezealong #pelvicfloor #kegels #pelvicfloorexercises #happysqueezing😊 ♬ Sea Shanty Medley – Home Free

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '