Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

MUST DOWNLOAD: 6 apps die je helpen om de slaap te vatten

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Van schaapjes tellen over een slaapmutsje drinken tot liters thee zuipen. Bij wie kampt met een slaapprobleem is het sowieso al allemaal de revue gepasseerd. Gelukkig zijn er anno 2020 een heleboel gebruiksvriendelijke apps op de markt die die allerlaatste poging om tóch beter te slapen waard zijn.


De kans dat ook jij een slaapprobleem hebt, is groot, want uit een onderzoek van Philips blijkt dat maar liefst 50 % van de totale wereldbevolking momenteel met een slaapprobleem kampt, en ook daar zit het coronavirus voor iets tussen. Onze slaap is nochtans broodnodig, want wie minder dan 8 uur per nacht slaapt heeft een verhoogde kans op een hoge bloeddruk, depressie en concentratieproblemen. Met de onderstaande apps kan jij proberen om dat vervelende slaapgebrek te tackelen en weer frisser in het leven te staan!

1. Sleeptic – Slaapanalyse


Elke ochtend moe opstaan is geen pretje, maar wat doe je eraan? Wel, je kan eerst en vooral al eens beginnen met de slaapanalyse-app van Sleeptic te downloaden. De applicatie geeft je elke ochtend gedetailleerde slaapstatistieken zodat je kan achterhalen op welk moment van de nacht je vast slaapt. Op die manier kan je je slaapritme aanpassen en op zoek gaan naar wat voor jou het geschikte moment is om in slaap te vallen. Daarnaast kan je de app ook gebruiken om ontspannende geluiden te laten afspelen, kan je je slaapdoel (denk: langer slapen, vaster slapen, vroeger in bed kruipen,...) op de correcte manier nastreven, een slimme wekker instellen, rustgevende spelletjes spelen en zelfs je snurkgeluiden opnemen.

Je kan Slaapanalyse downloaden voor iOS en Android.

2. Snurklab


Is het feit dat je snurkt – en je lief je daarom meermaals per nacht wakker schopt – de oorzaak van je slaapprobleem? Dan kan de app Snurklab je redder in nood zijn. Dankzij de applicatie kan je je slaap op basis van je snurkgeluiden controleren en door er achteraf naar te luisteren achterhalen op welk moment van de nacht je begint te snurken. Daarnaast kan je met Snurklab eventuele snurkremedies registreren en uitzoeken of ze jouw probleem verhelpen, je Snurk Score bekijken, vergelijken en informatie krijgen. Opgepast: als je op frequente basis snurkt, kan het geen kwaad om een afspraak te maken bij de slaapkliniek. Daar kunnen ze namelijk achterhalen of er een onderliggend medisch probleem, zoals bijvoorbeeld slaapapneu, aan de basis van het snurken ligt.

Je kan Snurklab downloaden voor iOS en Android.

3. Calm


Stress is ongetwijfeld een van de meest voorkomende oorzaken van een slaapprobleem. Wie ‘s avonds ook uren ligt te piekeren in bed – guilty! – kan Calm een kans geven. ‘Dat werkt toch niet’, horen we je al zuchten. Op z’n minst het proberen waard, denken wij dan! Onder het motto ‘sleep more, stress less focus je met de app niet zozeer op het verbeteren van je slaap, wel op het tot rust komen voordat je je bed induikt. Je kan luisteren naar verhaaltjes voor het slapengaan, een ontspannend muziekje opzetten, leren mediteren en zelfs wegdromen bij de zeemzoete stem van Harry Styles of Matthew McConaughey.

Je kan Calm downloaden voor iOS en Android.

4. Daylio dagboek


Een andere manier om volledig zen in bed te kruipen, is door je gedachten voor het slapengaan van jou af te schrijven. Met de app Daylio kan je elke avond in je dagboek neerpennen hoe je dag is verlopen, wat je grootste kopzorgen zijn en waarom je je slecht in je vel voelt. De applicatie legt stemmingen en activiteiten vast in statistieken en het systeem helpt je om je gevoelens beter te begrijpen en je productiviteit te verhogen.

Je kan Daylio gratis downloaden voor iOS en Android.

5. Tide


Alleen al voor het minimalistische design van de app willen wij Tide nú downloaden. De applicatie helpt je dankzij enkele vernuftige functies om de slaap sneller te vatten. Zo kan je een uurtje voor het slapengaan de focus timer instellen om je verstand helemaal op nul te zetten, in bed naar natuurlijke geluiden (denk: een kabbelend beekje of het geritsel van de bomen) luisteren, motiverende quotes lezen, je meest gelukzalige momenten herbeleven of een namiddagdutje inplannen.

Je kan Tide gratis downloaden voor iOS en Android.

6. 7Mind Meditatie


Moet bij jou alles ‘rap, rap, rap’ gaan en heb jij helemaal geen tijd om een uur bij de yogalerares te zitten? Dan kan het goed zijn dat jouw lichaam en geest ‘s avonds nog veel te actief zijn om de slaap te vatten. Daarom kan je 7 minuten voor het slapengaan de 7Mind Meditatie-app openen en dankzij je persoonlijke gids in amper 7 minuten helemaal tot rust komen. En geloof ons: af en toe een kleine adempauze nemen zal op zowel je slaap als op je werk- en privéleven een enorm positieve invloed hebben. Thanks us later!

Je kan 7Mind Meditatie downloaden voor iOS en Android.

Nog meer handige apps:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '