Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

7 redenen waarom kleine borsten fantastisch zijn

Als puber stond je urenlang gefrustreerd voor de spiegel. Hoopvol at je elke dag flink je korsten op (want "van korsten krijg je borsten" werd je verteld), keek je jaloers naar je vriendinnen die op hun veertiende al pronkten met een mooie B-, of zelfs C-cup en kreeg je van jongens steevast te horen dat je 'PVV' was (Plat VanVoor). Maar nu je de twintig gepasseerd bent en je beseft dat het bij deze A zal blijven, merk je plots dat dit misschien niet zò nadelig is. Lang leve de Kleine Borsten!

1. Meer pret in bed

Als je Playboy openslaat, zou je het niet meteen denken, maar kleine borsten hebben een voordeel tijdens vrijpartijen. Onderzoekers van de Universiteit van Wenen ontdekten namelijk dat grote borsten tot 24 procent minder gevoelig zijn dan kleine borsten. Die kleine A-cup kan dankzij zijn lager vetweefsel makkelijker gestimuleerd worden. En meer gevoel, meer plezier.

 

2. Ze laten je er jonger uitzien

Grote borsten gaan sneller 'hangen', waardoor vrouwen er sneller ouder uitzien. Maar jij, met je kleine boezem, kan ook na je dertigste voor hippe, jonge twintiger doorgaan. Ha!

 

3. Borsten die uit je hemdje barsten? Ken je niet!

Het is de frustratie van vele rondborstige vrouwen: de knopjes van hun hemdje die alsmaar openspringen. Maar daar heb jij nu eens geen last van.

 

4. Rijke mannen houden van kleine borsten

Wie er zoal valt op jouw kleine boezem? Mannen met financiële zekerheid. Dat beweert althans een studie van Psychology Today, een Amerikaans tijdschrift over psychologie. Ze vroegen aan mannen met verschillende socio-economische achtergronden welke borsten ze aantrekkelijker vonden. Wat bleek? Armere mannen vonden vrouwen met grote borsten het mooist, terwijl financieel stabiele kerels meer hielden van kleine borsten.

 

5. Geen seksistische mannen voor jou

Mannen die alleen een rondborstige vrouw aan de haak willen slaan, zijn niet alleen oppervlakkig, ze zijn op de koop toe seksistisch. Volgens een studie van de Universiteit van Westminister, die de link onderzocht tussen seksisme en borstgrootte, beschouwen mannen die vallen op grote borsten vrouwen als onderdanig en zwak. En zo'n mannen, daar passen we liever voor. Toch?

 

6. Je hebt een betere houding

Prijs jezelf gelukkig. Niet alleen hoef je nooit de rugpijnen te doorstaan die vrouwen met grote cups maar al te goed kennen, je hebt ook een betere lichaamshouding. Grote borsten kunnen immers al snel een paar kilo wegen, waardoor je lijf makkelijk naar voren leunt. Geen wonder dat sommige vrouwen met grote borsten ook nog eens last hebben van nekklachten en hoofdpijn.  

 

7. Goed gezelschap

Kate Moss, Cameron Diaz, Mila Kunis, Olivia Wilde, Kate Hudson en Gwyneth Paltrow. Allemaal celebs die – net als jij – lid zijn van de Club Van Kleine Borsten.

 

Wil jij je kennis over borsten testen? Doe dan onze quiz!

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '