Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Onze favoriet? Pastel oogschaduw!

ZIEN: 5 kleurrijke make-uptrends die je deze zomer overal zal spotten

Gespot op de catwalk, in make-uptutorials en op Pinterest: kleur, kleur en nog eens kleur. Deze vijf kleurrijke make-uptrends zal je deze zomer overal spotten. En met deze tips maak je elk van deze looks draagbaar.

De regel van twee


Een blijvende trend: 2 kleuren gematcht. Hou je het graag subtiel? Kies voor twee kleuren uit hetzelfde kleurenspectrum: bijvoorbeeld geel en oranje of blauw en paars. Breng ze aan met een ombre-effect: een kleur in de binnenste ooghoek en de andere op de rest van je ooglid.

Wat heb je nodig?

Twee oogschaduwtinten uit hetzelfde kleurenspectrum (eventueel uit hetzelfde oogschaduwpalet) en een los oogschaduwpenseel om te blenden.

How to?

Breng de ene kleur aan in je binnenste ooghoek, met je vingertop. Gebruik het losse oogschaduwpenseel om de randjes te vervagen. Breng vervolgens de tweede kleur aan op je bewegend ooglid en gebruik het penseel om te vervagen naar boven en naar buiten toe.

Blos op je ogen


Deze look is al een paar maanden all over Instagram en Pinterest. Je gebruikt je blush niet alleen als blush, maar eigenlijk ook als highlighter en als oogschaduw. Het geeft je gezicht meer vorm en je gelaat oogt fris en gezond.

Wat heb je nodig?

Een zachtroze of perzikroze blush. Het mag ook een blush met glanseffect zijn, zo krijg je een extra glowy resultaat.

How to?

Breng je blush iets hoger aan dan de appeltjes van je wangen, waar je normaal gezien highlighter zou aanbrengen. Vervaag hem in een C-vorm richting je oogleden en breng hem vervolgens ook op je oogleden aan, eventueel met een los oogschaduwpenseel. Mooi als je het matcht met gitzwarte eyeliner.

Pastel staat je wél


Klaar voor kleur deze zomer? Waag je dan aan een van de populaire pasteltinten. Onze favorieten zijn lila en muntgroen. Ze geven je gezicht een fleurig accent, zonder dat het te schreeuwerig oogt. Bovendien staan deze zachte tinten iedereen, ongeacht je oogkleur of huidtint.

Wat heb je nodig?

Pastelroze, lila, blauwe of muntgroene oogschaduw en een los oogschaduwpenseel.

How to?

Het voordeel: je hebt maar één kleur nodig en die mag over je volledige ooglid en zelfs onder je onderste wimperrand, voor als je een meer smokey effect wil. Breng aan met een penseel en vervaag naar boven en naar buiten toe. Bouw langzaam op en neem niet te veel oogschaduw in één keer. Matcht met zwarte mascara.

Fluo fun


Vorige zomer vond je fluo overal in de kledingrekken, deze zomer zit het in je toilettasje. Fluo eyeliner is makkelijk, snel en een statement als geen ander. Vind je fluogeel of -groen wat te gewaagd, dan kan gelijk welke andere kleur natuurlijk ook. Kies bijvoorbeeld voor een pastelroze of donkerpaars, dat is iets draagbaarder en toch eens wat anders dan zwart of bruin.

Wat heb je nodig?

Een fluogele of -groene eyeliner, of eentje in een andere kleur.

How to?

Gebruik een eyelinerstift, daarmee kan je zo dicht mogelijk tegen je bovenste wimperrand een fijne of dikkere cat eye tekenen.

Mascara maar dan anders


En de prijs voor makkelijkste look gaat naar... deze gekleurde wimpers. Als er iets is wat iedereen kan, dan is het wel mascara aanbrengen. Het enige verschil is dat je een felgekleurde mascara gebruikt in plaats van een zwarte of bruine.

Wat heb je nodig?


Een mascara in roze, oranje of een andere felle kleur. Vind je dat een stapje te ver, dan kan blauw of donkerpaars natuurlijk ook.

How to?


Makkelijk: je krult je wimpers (indien nodig) en brengt een paar laagjes mascara aan. Zorg ervoor dat je begint bij de aanzet en je volledige wimper een laagje krijgt. Wil je het niet té opvallend maken, breng dan enkel mascara aan op je bovenste wimpers. Laat de mascara voor zich spreken en hou de rest van je make-uplook heel neutraal.

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '