Home FASHION & BEAUTY Beauty 5 negatieve en positieve gevolgen die de quarantaine heeft op je huid

5 negatieve en positieve gevolgen die de quarantaine heeft op je huid

Is je huid droger of heb je net meer last van puistjes?

Even minder of geen make-up dragen heeft een positieve invloed op je huid. Maar tegelijk zijn er ook minder leuke gevolgen van zo lang binnen zitten, zoals een droge huid of meer puistjes. Hoe komt dat en wat kan je eraan doen?

Positieve gevolgen

  • Je draagt niet dagelijks make-up, waardoor je huid tijd heeft om te ademen en je poriën minder snel verstopt kunnen geraken. Je huid is dus mogelijk zuiverder en je hebt minder kans op puistjes (als gevolg van make-up).
  • Je ochtend en avond zien er momenteel waarschijnlijk iets rustiger uit, waardoor je wat tijd over hebt om aan je verzorgingsroutine te besteden. Als je je huid iedere ochtend goed verzorgt, zal ze je op lange termijn dankbaar zijn.
  • Je hebt meer tijd om af en toe een gezichtsmaskertje te doen. Kies voor een hydraterend masker als je huid aan de drogere kant is en een zuiverend masker als je huid eerder vet is.

Negatieve gevolgen

Je huid kan droger zijn dan normaal

Je huid kan droger worden, zowel in je gezicht als op je lichaam. Dr. Nathalie Broussard van cosmeticamerk Shiseido legt uit: ‘Onze huid komt minder in contact met de buitenlucht en bovendien bewegen we minder, waardoor de microcirculatie en bloedsomloop in ons lichaam afneemt. Daardoor wordt je huid doffer, krijgt je een valere teint en wordt ze gevoeliger. Veel centrale verwarmingen in huis staan deze tijd van het jaar nog te hoog, wat er ook voor zorgt dat je huid uitdroogt.’

Hoe los je dat op? 

Probeer iedere dag voldoende te bewegen zodat je bloedsomloop gestimuleerd wordt. Zet de verwarming een paar graden lager of zelfs uit indien het warm genoeg is. Je kan eventueel ook een luchtbevochtiger zetten in de ruimte waar je de hele dag zit. En last but not least: gebruik ‘s morgens én ‘s avonds een hydraterend verzorgingsproduct, zoals een serum of crème. Met een product op basis van hyaluronzuur zit je meestal goed, omdat dat ingrediënt je huid helpt om langdurig vocht vast te houden.

Je kan meer last hebben van puistjes

Hoewel we minder in contact komen met pollutie, kunnen er ook andere oorzaken zijn voor puistjes. Wist je dat je keuken ook vervuilend kan zijn voor je huid? Dr. Broussard: ‘Wanneer je staat te koken wordt je huid blootgesteld aan kleine, vervuilende deeltjes die je huid kunnen irriteren. Twee Chinese studies hebben zelfs aangetoond dat bepaalde deeltjes die uit de keuken komen, tekenen van veroudering kunnen veroorzaken, en dan vooral rimpels en donkere vlekjes.’

Daarnaast is ook stress een bekende boosdoener voor puistjes en onzuiverheden. Hoewel we veel tijd thuis doorbrengen is dit een stressvolle periode met veel onzekerheid. Stress en angst kunnen je huidbarrière ook beïnvloeden waardoor je gelaat gevoeliger wordt en vatbaarder voor puistjes.

Hoe los je dat op? 

Reinig ‘s morgens (en eventueel ook ‘s avonds) je gelaat. Draag je geen make-up, dan is reinigen met een cleanser voldoende. Draag je wel make-up, dan kan je die eerst verwijderen met micellair water of een oliereiniger. Je voorkomt zo dat onzuiverheden op je huid blijven liggen en dat je poriën verstopt raken. Volstaat dit niet om puistjes te voorkomen, dan kan je overschakelen op een routine voor een acnegevoelige huid. Ga op zoek naar een product met salicylzuur, dat helpt om puistjes te bestrijden.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.