Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Tjorven Boucher

Ingevlochten kapsels zijn trouwens ideaal om je uitgroei mee te camoufleren!

KAPSELS: 7 gevlochten dotjes om meteen te proberen

De redactie

We houden van dotjes en we zijn zot van vlechten. Waarom de twee dan niet combineren? Wij denken er alvast net zo over en daarom gingen wij op zoek naar de leukste gevlochten dotjes. Deze 7 braided buns – hoog, laag, messy of super sleek – behoren alvast tot onze favorieten.

Zijdelings ingevlochten dot


Onderstaande creatie ziet er misschien ingewikkeld uit, maar eigenlijk kan je deze look op een makkelijke manier namaken. Begin bovenaan je hoofd met invlechten en vlecht vervolgens naar beneden. Klaar? Zorg ervoor dat je de vlecht goed in je handen hebt en maak nu een losse dot met de rest van je haar. Verstevig je look nog met enkele schuifspeldjes en trek alles voorzichtig uit elkaar met je vingers voor een nonchalant effect.

Hoge ingevlochten dot


Een hoge dot in combinatie met wat vlechtwerk? Wij zijn alvast fan! Volgend kapsel is alvast ideaal als het wat warmer is, want je hebt geen last van haar dat in je nek kleeft. Weet je alleen niet hoe je aan deze look moet beginnen? No worries, want beautyredactrice Charlotte legt het je uit in een leuke tutorial.

Dot met vissengraatvlecht


Heb je al wat meer ervaring als het op (in)vlechten aankomt? Waag je dan eens aan een nonchalante dot met een vissengraatvlecht. Door je knotje iets lager te maken, krijgt je look meteen ook een erg elegante uitstraling.

Dot met watervalvlecht


Een dotje met een watervalvlecht? Ook dat kan je perfect zelf. Beautyredactrice Charlotte toont je in deze video alvast hoe je de basics onder de knie krijgt. Vervolgens is het aan jou om te experimenteren! Zo kan je voor een subtiele variant gaan, maar je kan zoals hieronder ook al je haar op deze manier invlechten.

Dubbele ingevlochten dot


Op zoek naar een kapsel voor tijdens het sporten dat niet gewoon een simpele paardenstaart is? Dan is deze dubbele ingevlochten knot iets voor jou. Deze haarstijl zorgt ervoor dat je haar niet in je gezicht komt te hangen en vaak ziet het er na het sporten – wanneer alles een beetje losser is – nog leuker uit!

Ingevlochten space buns


Wil jij je space buns een leuke twist geven? Voeg dan eens een extra vlecht toe. Dit kan bovendien op verschillende manieren. Zo kan je de dotjes zelf vlechten en vervolgens oprollen, maar je kan ook het bovenste of onderste deel van je haar invlechten en vervolgens twee kleine knotjes maken zoals je gewoon bent.

Ingevlochten sjaaltje


Wil jij je ingevlochten dot een zomerse toets geven? Verwerk er dan een zijden sjaaltje in. Hierbij volg je gewoon de basistechniek van het invlechten en eens je al je haar ingevlochten hebt, maak je alles vast met een elastiekje. De favoriet van de Flairredactie!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '