Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty.

Ja, er is een belangrijk verschil met de producten die je overdag gebruikt.

AHA: daarom is de juiste avondroutine zo belangrijk voor je huid

Allemaal goed en wel als een verzorgingsproduct de stempel ‘voor ’s nachts’ krijgt. Maar is er dan echt een verschil met producten die je overdag gebruikt? Het antwoord is ja.


Dermatoloog Ilan Karavani: ‘Wanneer we slapen, is ons lichaam in ruststand. Dat is het ultieme moment voor verstevigende stoffen om alles te helpen herstellen. ’s Morgens stopt dat herstelproces omdat ons lichaam dan opnieuw moet focussen op werken en presteren. Het heeft op dat moment dus andere prioriteiten. Dat is meteen ook de reden waarom nachtcrèmes, -serums en -maskers vaak extra actieve bestanddelen bevatten. Tijdens onze slaap krijgen die de kans om goed werk te leveren.’

3 redenen waarom de juiste avondroutine het verschil maakt

1. Primetime voor anti-aging


Hoe meer hulp onze huid krijgt van producten die helpen bij dat herstel, hoe beter. Daarom heeft ze ’s avonds vooral baat bij ingrediënten die de aanmaak van collageen en van nieuwe huidcellen stimuleren (zoals retinol of vitamine A, reservatrol en peptiden). Dat de producten de hele nacht hebben ingewerkt op je huid, zorgt er ook voor dat je ’s morgens opstaat met een verzorgd en fris gelaat. Daardoor heb je op termijn zelfs minder make-up nodig.

2. Slaapmodus


Producten die bedoeld zijn om ’s avonds te gebruiken, hebben vaak ook een ontspannende geur, waardoor je vanzelf meer tot rust komt. Bovendien heb je er baat bij om een vast avondritueel voor het slapengaan te hanteren. Zie het als een verhaaltje voor het slapengaan. Terwijl je je tanden poetst en je huid reinigt en verzorgt, voelt je lijf aan dat het tijd is om tot rust te komen en later in slaapmodus te gaan.

3. Ochtendstond


’s Morgens heb je sowieso niet veel tijd en wil je het liefst zo lang mogelijk slapen. Door je uitgebreide routine ’s avonds uit te voeren, heeft je huid ’s morgens alleen maar nood aan de essentials. Denk: even je gezicht spoelen of reinigen met micellair water, een hydraterende crème smeren en zonnebescherming aanbrengen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '