Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© H&M

De beslissing past binnen het nieuwe duurzaamheidsbeleid van de Zweedse keten.

H&M bant kasjmier uit winkelrekken

H&M wil meer inzetten op duurzaamheid en kondigt daarom aan dat het niet langer met kasjmier zal werken. De overvraging naar de stof die gemaakt wordt van geitenvacht zorgt er immers voor dat de dieren niet altijd goed behandeld worden en er overbegrazing optreedt.

Kasjmier is een gewild product bij consumenten. De natuurlijke stof die wordt gemaakt van geitenvacht is gekend omwille van zijn zachtheid. De productie ervan is echter niet altijd even koosjer. Doordat kasjmier zo populair is, zien geitenboeren zich genoodzaakt om steeds meer dieren in hun kudde op te nemen. Daardoor worden de dierenrechten niet altijd gerespecteerd en hebben verschillende gebieden last van overbegrazing.

Duurzame alternatieven

Aangezien H&M steeds meer belang hecht aan duurzaamheid bij de productie van hun kledij, besluit het Zweedse bedrijf kasjmier dan ook te bannen uit hun collecties. Het bedrijf schrapte eerder ook al het gebruik van mohair, wol op basis van de angorageit, om gelijkaardige redenen.

‘We zullen blijven ijveren voor een meer transparante productieketen, waarbij de kasjmierproductie zowel de dierenrechten als de omgeving respecteert. Als de kasjmierindustrie in de toekomst aan die criteria voldoet, zullen we overwegen om opnieuw zuivere kasjmier te gebruiken. Op dit moment zijn we op zoek naar duurzame alternatieven met dezelfde voordelen als de geitenwol’, laat H&M weten. Vanaf 2020 zal het bedrijf dus ook geen bestellingen voor kasjmier meer plaatsen.

Bron: Belga


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '