Home Deco Duurzaam én trendy: Ikea lanceert nieuwe ‘bewuste’ collectie

Duurzaam én trendy: Ikea lanceert nieuwe ‘bewuste’ collectie

Het Zweedse meubelbedrijf wil je helpen om eenvoudig je ecologische voetafdruk te verkleinen.

Ikea

In april geeft Ikea een antwoord op de steeds groeiende vraag naar duurzaamheid. Met verschillende meubels van rotan, bamboe en duurzaam textiel hoopt het Zweedse bedrijf zijn steentje te kunnen bijdragen aan een bewustere toekomst.

Rotan en bamboe zijn al een tijdje terug in, en dat is niet verwonderlijk. Naast het feit dat de materialen een beetje retro ogen, zijn het ook natuurlijke materialen die vrij snel groeien en daarom best duurzaam zijn. Vanaf april wil Ikea nog meer inspelen op duurzaamheid en komt het daarom met nieuwe meubels op de proppen. Naast rotan zetels en voetbankjes ontwierp Ikea ook verschillende lampen van donkerdere soorten bamboe die meestal worden weggegooid.

Ook op vlak van textiel probeert het bedrijf zijn best te doen met verschillende nieuwe wollen tapijten en bedovertrekken van katoen van duurzame bronnen. Daarnaast vind je in de nieuwe collectie een douchegordijn en een circushanglamp voor in de kinderkamer, die gemaakt werden van gerecycleerde petflessen. Op die manier hoeft het bedrijf geen nieuwe grondstoffen aan te boren en wil het zijn voetafdruk verkleinen.

De items zijn vanaf 1 april verkrijgbaar in alle Ikea-winkels en op Ikea.be.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.