Home Deco Zo geef je je huis een beetje kleur zonder het in een...

Zo geef je je huis een beetje kleur zonder het in een kleurboek te veranderen

Wat is er aan de wand? Véél kleuren en hippe prints!

Unsplash

Een beetje kleur is mooi in elk interieur, hoe strak en wit het ook is. Een streepje kleur geeft je interieur niet alleen een frisse toets, maar is ook het perfecte tegengif tijdens deze sombere dagen. Je huis inkleuren zonder het in een kleurboek te veranderen? Zo begin je eraan!

Warm of koud?

Het bos door de bomen zien in de verfwinkel is lastig. Stel je daarom eerst deze vraag: ga je voor warme, koude of neutrale kleuren? Kijk daarvoor naar de ruimte waar je de kleur wil gebruiken. Warme kleuren – zoals rood, oranje en roze – zijn ideaal voor een dynamische ruimte, zoals je keuken of inkomhal. Koude kleuren – zoals groen en blauw – passen beter in een kamer waar je rust wil creëren, zoals je slaapkamer of woonkamer. Kijk ook naar de oriëntatie van je ruimte. Noordelijk licht maakt de kleuren koeler, zuidelijk licht zorgt voor een warmere sfeer. Een woonkamer aan de noordzijde van je huis is dus eerder gebaat bij warme tinten. Hou je van sober? Neutrale kleuren kunnen ook sfeervol zijn, denk maar aan grijs of bruin.

Gezellig zwart

Zwart associeer je waarschijnlijk niet meteen met een cosy sfeer, maar in combinatie met warme natuurlijke materialen kan het een ideale accentmuur vormen. Als zwart toch te hard is naar jouw smaak, is donkerblauw een betere optie. Heel mooi in combinatie met goudtinten en camelkleurig leer!

Muur in bloei

Voor wie van een printje houdt, is behang de tool bij uitstek. Dat is allang niet meer stoffig of oubollig. Grote bloemenprints zijn zelfs hipper dan ooit tevoren! Verander je accentmuur dus gerust in één grote bloementuin. Flashy en makkelijk, én je ruimte heeft meteen een volledig andere stijl.

Olé, ombre

Het ombre-kapsel is al een tijdje out of style, maar op je muur is kleurcontrast hipper dan ooit.

Pastel, ma belle

Suikerspinroze, sorbetgeel, babyblauw… Pastel is altijd mooi. Zacht genoeg om subtiel te zijn en verrassender dan wit. Echte durvers gaan voor een eenhoorn-proof interieur met een regenboogmuur. Als je het liever sober houdt, is één pastelmuur meer jouw stijl. De prijs voor originaliteit gaat naar de durver die haar keukenkastjes pastelgeel schildert, héél 2019.

Half werk

Lekker makkelijk en héél erg hip: enkel de onderkant van je muur een kleurtje geven. Dat kan netjes afgelijnd met een tekening en zelfs nonchalant met verfborstelvegen. Je hebt er geen ladder voor nodig en je schildert er zo weer overheen als je het beu bent.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.