Home FASHION & BEAUTY Fashion Monki zet in op meer duurzaamheid

Monki zet in op meer duurzaamheid

Nóg een reden om te houden van het coole kledingmerk!

© monki

Net als jij zet Monki het nieuwe jaar in met positieve energie en goede voornemens. Zo wil het Zweedse modemerk tegen 2020 alleen nog duurzaam aangekochte katoen gebruiken. Ook bij het ontwerpen van de voorjaarscollectie voor 2018 speelde duurzaamheid, naast stijl, een belangrijke rol.

Monki wil tegen 2020 alleen duurzaam aangekochte katoen gebruiken en tegen 2030 volledig overschakelen op gerecycleerde of duurzaam aangekochte materialen. ‘We zijn erg ambitieus als het aankomt op mode en materialen’, zegt Caroline Carlryd, head of design bij Monki. ‘Sinds 2016 gebruiken we alleen biologisch katoen voor onze jeanskledij en in de voorjaarscollectie voor 2018 gebruiken we ook gerecycleerd polyester, polyamide en plastic. Stijl en duurzaamheid komen samen in een collectie waar we ongeloofelijk trots op zijn.’

De nieuwe voorjaarscollectie geeft een speelse draai aan denim, klassieke oversized items en Monki Originals. Op de website van Monki vind je ook handige tips om je oude kleren te recycleren en meer informatie over hoe Monki werkt aan duurzaamheid.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.