Home FASHION & BEAUTY Fashion Asos verkoopt binnenkort geen mohair, zijde, kasjmier of veren meer

Asos verkoopt binnenkort geen mohair, zijde, kasjmier of veren meer

Dierenrechtenorganisatie Peta is alvast enthousiast over de beslissing.

Asos heeft vandaag bekendgemaakt dat ze in de toekomst niet langer mohair, zijde, kasjmier of veren zullen verkopen. Daarmee wil het online platform dierenmishandeling tegengaan. Voor die beslissing kregen ze alvast veel lof van dierenrechtenorganisatie Peta.

Consumenten willen de modewereld veranderen, en dan hebben we het niet alleen over te magere modellen of absurde kledingmaten. Ook het materiaal of de stoffen waaruit hun kleding gemaakt wordt, stellen ze in vraag. Zo willen ze niet dat dieren pijn moeten lijden en eisen ze alternatieven die cruelty-free zijn. Daar hebben ze bij Asos duidelijk naar geluisterd, en dat is dierenrechtenorganisatie Peta ook niet ontgaan. ‘We juichen Asos toe omdat ze de leiding nemen op dat vlak’, aldus Yvonne Taylor van Peta.

Wrede praktijken

Bovendien is Asos niet de eerste die de verkoop van mohair (wol van de angorageit) bant. Zo gingen Topshop en H&M het onlineplatform al voor. De beslissingen komen er nadat de organisatie heeft blootgesteld welke wrede praktijken gebruikt worden in de desbetreffende industrie. Toch gaat de webshop nog een stapje verder en kiezen ze ervoor om ook andere materialen, zoals veren en zijde, niet langer te verkopen.

Om slechts een kilogram zijde te maken heb je meer dan 6.000 zijderupsen nodig. Tijdens het productieproces worden de beestjes levend gekookt of vergast terwijl ze in hun cocon zitten. Bij kasjmiergeiten wordt de vacht dan weer vaak in de winter afgeschoren, terwijl de beestjes die op dat moment zelf hard nodig hebben. Daarom beloven ze bij Asos dat ze vanaf januari 2019 geen kleding of accessoires meer zullen verkopen die uit die materialen vervaardigd zijn. Iets wat wij alleen maar kunnen toejuichen!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.