Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Het kost je bijna 4 euro om één puist te killen, maar het puistje is de volgende dag zo goed als onzichtbaar.'

Flair Beauty Testteam: Killa puistenpatch van Zitsticka

Charlotte (28), beautyvlogger, volgt de ‘anciens’ onder de beauty-YouTubers al sinds hun beginjaren en ontwikkelde haar make-upskills door urenlang naar hun tutorials te kijken. Ze heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en maakt er haar missie van om de foundation te vinden die onzichtbaar is en haar toch de perfecte glow geeft. Niets helpt haar meer te ontspannen dan de producten in haar badkamerkast te ordenen volgens ‘eerstvolgend-te-testen’.

KILLA puistenpatch van Zitsticka: 8,5/10


Wat is het?

Een rond stickertje dat je op een puistje kleeft om het sneller te doen genezen. Op de patch zitten minuscule ‘prikkertjes’ die zichzelf oplossen, die zorgen ervoor dat de actieve ingrediënten in de kern van de pukkel kunnen doordringen.

Prijs/kwaliteit

Voor een kit betaal je 31 euro, daarin zitten 8 stickers en 8 reinigingsdoekjes. Dat wil zeggen dat je voor één sticker (met het voorbereidende reinigingsdoekje) bijna 4 euro betaalt, dat vind ik behoorlijk prijzig om één puist te killen.

Gebruik

Je gebruikt eerst een Cleana reinigingsdoekje om het puistje schoon te maken. Daarna kleef je de ronde sticker op de puist. Hou er rekening mee dat de stickers bedoeld zijn voor pukkels in een vroeg stadium, dat wil zeggen dat je ze zeker niet op een puistje mag kleven waaraan je al hebt geprutst. Het puistje moet nog ‘intact’ zijn.

De patch moet minstens 2 uur op het puistje blijven zitten. Ik bracht de patch ’s avonds aan zodat ze de hele nacht kon inwerken. Zodra ik de patch ’s morgens verwijderde zag ik dat het puistje volledig afgevlakt was, terwijl het de avond voordien nog een dik bultje was.

Pluspunten

  • Ik heb heel lang moeten wachten op de ‘perfecte’ puist om deze patch uit te testen, maar mijn geduld is beloond. Dit werkt écht! De volgende dag is mijn puistje volledig vlak en is er alleen nog wat roodheid te zien. Die roodheid blijft doorheen de dag, maar de volgende dag is het plekje nog nauwelijks zichtbaar.
  • Het rode vlekje dat achterblijft is niet droog en voelt glad, dat wil zeggen dat je het met een klein beetje concealer perfect kan wegwerken. Dat maakt van deze stickers het ideale redmiddel voor ongewenste puistjes, bijvoorbeeld voor je huwelijksdag of voor een fotoshoot.
  • De patch zorgt ervoor dat je niet kan prutsen aan je puist. Als ik de sticker niet had gebruikt, weet ik zeker dat ik me niet had kunnen beheersen en dat ik op het puistje had zitten duwen. In dat geval zou de schade waarschijnlijk bijna een week zichtbaar zijn geweest.
  • Volgens Zitsticka kan je de patch ook gewoon overdag dragen, omdat ze niet opvalt. Ik zag ze goed zitten, maar mijn lief merkte helemaal niets op toen ik in bed kroop.


Minpunten

  • Verwacht niet dat de puist volledig verdwenen is zodra je de sticker verwijdert. Je zal nog steeds roodheid zien, maar de zwelling is meteen verdwenen en het puistje geneest veel sneller dan normaal.
  • De stickers zijn niet goedkoop, maar zitten natuurlijk wel vol werkzame ingrediënten.


Zou je het opnieuw gebruiken?

Ik heb meer dan een half jaar gewacht op een puist om deze patch te testen, mijn huid is van nature vrij zuiver en glad. Ik heb het dus niet echt nodig, maar ik zou het zeker en vast aanraden aan anderen.

Killa Kit met 8 patches – € 31 – Zitsticka, thecoucouclub.com.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '