Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Ik ben nog steeds verbaasd hoeveel tijd ik ’s morgens win omdat ik geen kruller of mascara hoef te gebruiken, héérlijk!'

Flair Beauty testteam: Volume Wimperextensions van Lash Creations

Beautyvlogger Charlotte (25) heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en voert een eeuwige zoektocht naar de meest ‘onzichtbare’ foundation. Ze heeft meer lipsticks dan kledingstukken en staat bij vriendinnen bekend als aanspreekpunt voor gratis beautyadvies.


Volume Wimperextensions van Lash Creations: 9,5/10


Prijs/kwaliteit

Aan kwalitatieve wimperextensions hangt natuurlijk een prijskaartje. Je betaalt eenmalig € 125 voor het plaatsen en nadien € 65 – € 85 om bij te werken (hangt ervan af hoeveel wimpers de specialiste moet plaatsen).

Textuur/materiaal

Net zoals de techniek van het plaatsen blijven de ‘valse’ wimpers zelf ook steeds evolueren. De wimpers die bij mij geplaatst worden, zijn ultralicht en lijken net op mijn eigen wimpers. De dunste wimpers zijn 0,15 mm dik, wat de dikte van natuurlijke wimpers benadert. Informeer zeker naar de mogelijkheden, want zware extensions wegen te hard door op de natuurlijke wimper, waardoor die sneller zal uitvallen, en zien er niet natuurlijk uit omdat ze veel dikker zijn dan echte wimpers.

Pluspunten

Ik gaf aan dat ik graag een zo natuurlijk mogelijke look wilde en die heb ik gekregen. Het resultaat was exact wat ik in gedachten had en ik krijg dagelijks complimentjes over mijn wimpers. Mijn natuurlijke wimpers zijn heel recht, dus ik gebruik normaal gezien élke ochtend – call me crazy – een wimperkruller. Ik ben nog steeds verbaasd hoeveel tijd ik ’s morgens win omdat ik geen kruller of mascara hoef te gebruiken, héérlijk! Zelfs oogschaduw vind ik overbodig, de wimpers doen al het werk.

Minpunten

Afhankelijk van de groeicyclus van jouw wimpers moet je wel gemiddeld om de drie weken bij je specialist langsgaan voor een touch-up. Wimpers overleven namelijk niet langer dan 7-8 weken, dus geleidelijk aan zal het effect afnemen omdat de extensions aan je eigen wimpers vastzitten en deze dus uitvallen. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om de extensions er maar tijdelijk op te laten, een ideaal extraatje voor tijdens de feestdagen, bijvoorbeeld.

Na anderhalve week waren er al wat wimpers uitgevallen en had ik al een minder volle rij. Gelukkig zaten er bij mij nog genoeg wimpers op de juiste plaats, dus het effect bleef mooi. Ik begrijp nu wel waarom je ze zo snel moet laten bijwerken, want als er te veel wimpers naast elkaar uitvallen, zit je met een ‘gat’.

Zou ik het opnieuw doen?

Ik ben stiekem al verslaafd aan mijn volumineuze wimpers en ben van plan om ze binnenkort een eerste keer te laten bijwerken.

Mieke van Maxelle plaatste bij mij de volume wimperextensions. Ze zet een paar dunne wimpers rond één natuurlijke wimper, wat voor een extra vol effect zorgt. Bovendien gebruikt ze weinig lijm, en dat in combinatie met de lichte wimpers zorgt ervoor dat ik ze nauwelijks voel zitten en dus totaal geen zwaar gevoel kreeg op mijn ogen. De techniek is dan ook iets duurder dan de klassieke ‘one-by-one’-wimperextensions, waarbij slechts één wimper per keer wordt geplaatst. Voor de Volumebehandeling die ik kreeg, moet je rekenen op zo’n twee uurtjes werk.

Ik kreeg een borsteltje mee naar huis waarmee ik mijn wimpers dagelijks moet doorkammen. Geen overbodige luxe, want ’s morgens durven ze bij mij weleens in de verkeerde richting te staan. Hou er ook rekening mee dat je geen reinigingsproducten mag gebruiken op basis van olie, want daar zullen de extensions sneller door loslaten. Andere reinigingsproducten mogen in theorie wel, maar ik probeer bij het reinigen toch zo weinig mogelijk over mijn wimpers te gaan. Toch maar even geen eyeliner voor mij, in de hoop dat ik m’n mooie wimpers zo wat langer kan houden.

Volume Wimperextensions – € 125 voor plaatsing, € 65 – € 85 voor bijwerking – Lash Creations bij Maxelle.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '