Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

‘Een egaal, naturel tintje en vooral: geen typische zelfbruinergeur alsof je net uit een muf fastfoodrestaurant komt.’

Flair Beauty testteam: Self Tanning Body Lotion van Rituals

Charlotte (27), beautyvlogger, volgt de ‘anciens’ onder de beauty-YouTubers al sinds hun beginjaren en ontwikkelde haar make-upskills door urenlang naar hun tutorials te kijken. Ze heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en maakt er haar missie van om de foundation te vinden die onzichtbaar is en haar toch de perfecte glow geeft. Niets helpt haar meer te ontspannen dan de producten in haar badkamerkast te ordenen volgens ‘eerstvolgend-te-testen’.

Self Tanning Body Lotion van Rituals: 8,5/10


Prijs/kwaliteit:

Ik vind het op zich een terechte prijs in ruil voor de kwaliteit van het product, maar voor dat geld zou je in mijn ogen toch iets langer moeten kunnen toekomen met één tube.

Geur/textuur:

Ongetwijfeld de best geurende zelfbruiner die ik al uitprobeerde: hij ruikt heerlijk fris en bloemig. De textuur is exact wat je van een body lotion verwacht, crèmig en makkelijk uit te smeren.

Gebruik: 

Deze self tanning lotion breng je aan net zoals een ‘normale’ body lotion. Je masseert hem met je handen in cirkelvormige bewegingen in, over je volledige lichaam. Let goed op dat je het product gelijkmatig verdeelt, zodat je kleurtje ook mooi egaal is. Nadat je de lotion hebt aangebracht duurt het zo’n acht uur vooraleer de kleur volledig ontwikkeld is.

Pluspunten:

  • Als je het niet gewend bent om zelfbruiner te gebruiken en bang bent voor vlekken of strepen, is dit een absolute aanrader. De lotion smeert erg makkelijk uit en je krijgt een bijzonder naturel resultaat. De eerste keer dat ik het product gebruikte was ik oprecht onder de indruk van de mooie, goudachtige teint die hij me gaf (géén oranje ondertoon te bespeuren).
  • Het product trekt snel in. Geen vervelend, plakkerig gevoel achteraf.
  • Héél belangrijk: geen typische zelfbruinergeur alsof je net uit een muf fastfoodrestaurant komt. In de plaats daarvan krijg je een heerlijk frisse bloemengeur.


Minpunten:

  • Als je een zichtbaar donkerder tintje wil, moet je de lotion best rijkelijk aanbrengen. Het nadeel is dan dat het product best snel op is. Ik kan het moeilijk inschatten, maar ik denk dat ik uit één tube niet meer dan vijf zelfbruinbeurten heb gehaald (van top tot teen).
  • Zoals het product omschrijft, geeft dit je een zomerse gloed. Verwacht dus geen kleur die twee tinten donkerder is dan je huidskleur. Tijdens de zomer mag het voor mij iets donkerder, dus gebruik ik de lotion eerder om mijn bestaande zelfbruintintje na een paar dagen wat bij te werken.


Blijver:

Ik heb hem al eens opnieuw in huis gehaald omdat ik het effect zo mooi vond. Omdat hij zo snel op is, gebruik ik hem tijdens de zomer alleen nog tussendoor. Ik gebruik op wekelijkse basis een andere zelfbruiner en zodra ik merk dat mijn teint begint te vervagen, breng ik een dun laagje van deze lotion aan.

Self Tanning Body Lotion – € 17,50 – Rituals.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '