Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'De PreCleanse Balm werkt volgens het Oosterse principe van dubbele reiniging waarbij je éérst reinigt met een product op oliebasis, en daarna nog eens reinigt met een schuimende gel, micellair water of reinigingsmelk.'

Flair Beauty testteam: PreCleanse Balm van Dermalogica

Eva (24) komt de deur niet uit zonder een laagje mascara. Naast een grote obsessie voor fashion & beauty heeft deze Russische ook een liefde voor rode lipstick, die bijna even sterk is als haar girl crush op Victoria Beckham.


PreCleanse Balm van Dermalogica: 7/10


Prijs/kwaliteit

Voor een tube van 90ml tel je € 50 neer, niet goedkoop voor een reiniger. Gelukkig is er ook een kleiner formaat van 15 ml (€ 14,90) voor wie het product eerst eens wil proberen alvorens een grote tube aan te schaffen.

Textuur/geur

De lichtgele gel heeft een redelijk vaste textuur en voelt vettig aan. Van zodra het in contact komt met water verandert het in een witte melkachtige textuur.

Pluspunten

Mijn huid heeft nog nooit zo zacht aangevoeld! De bijgeleverde applicator helpt om het product goed in te masseren en maakt alle make-up makkelijk los.

Minpunten

De hoge prijs is het grootste minpunt en ik vind het ook storend dat mijn huid wat vettig aanvoelt door de gel. De volgende stap in de huidreiniging is het aanbrengen van een cleanser, dus gelukkig blijft die olie niet lang op je gezicht.

Zou ik het opnieuw kopen?

Niet meteen. Het is handig om dit product bij de hand te hebben wanneer je zware make-up moet verwijderen, maar er zijn goedkopere varianten die evengoed werken. Bovendien bevat hij veel oliën (lavendel/grapefruit/mandarijn/eucalyptus en abrikozenpitolie) waardoor hij meer geschikt is voor een normale of droge huid, en iets minder voor mijn gemengde huid.

De PreCleanse Balm werkt volgens het Oosterse principe van dubbele reiniging waarbij je éérst reinigt met een product op oliebasis, en daarna nog eens reinigt met een schuimende gel, micellair water of reinigingsmelk. De eerste reiniging haalt make-up en onzuiverheden weg, de tweede reinigt de huid zelf. Het resultaat is een schonere, meer stralende huid. Deze Balm van Dermalogica gebruik je in drie stappen. Eerst verspreid je een kleine hoeveelheid van het product (ter grootte van een amandelnoot) over je gezicht. Daarna masseer je hem in op je droge huid met het bijgeleverd siliconen washandje, in cirkelvormige bewegingen. Vervolgens maak je je handen nat en masseer je nog eens goed je gezicht. Je ziet bij deze stap dat het product een melkachtige textuur krijgt waardoor alle make-up oplost. Als laatste stap spoel je je gezicht met water en reinig je daarna met een cleanser.

PreCleanse Balm€ 49,90 – Dermalogica.

Lees meer beauty reviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '