Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Het klinkt onnozel, maar dit poeder doet wat het belooft: je tanden witter maken. En dat is meer dan wat je veel whitening-producten op de markt kan zeggen.'

Flair Beauty testteam: Coconut Charcoal van BLOOMR

Chef lifestyle Judith (36) is een beautyaddict sinds ze op haar 14de al stiekem het Estée Lauder-serum van haar moeder gebruikte. Ze test élke mascara en foundation die de redactie bereikt en gebruikt verder nagenoeg geen make-up, maar des te meer skincareproducten. Een verhoogde hartslag wordt bij haar vastgesteld wanneer ze een steengoed budgetproduct ontdekt.


Coconut Charcoal van BLOOMR: 8,5/10 


Prijs/kwaliteit

Een tube tandpasta van 40 euro zou ik belachelijk duur vinden, maar gezien de extra whitening-werking van dit poeder vind ik de prijs best oké. Ik gebruik hem nu 2 weken en heb de indruk dat er nog maar weinig poeder uit het doosje is, dus ik ga er ook nog eens héél lang mee kunnen poetsen.

Textuur/geur

De kleur doet iets anders vermoeden, maar dit product is volledig geurloos. De textuur is vreemd voor een product voor de tanden: een poeder in een doosje, en dan ook nog eens gitzwart van kleur.

Pluspunten

Het klinkt onnozel, maar dit poeder doet wat het belooft: je tanden witter maken. En dat is meer dan wat je veel whitening-producten op de markt kan zeggen. Van alle tandpasta’s en DIY-kits voor thuis die ik al probeerde, vind ik dit veruit het beste. Hij werkt ook op een natuurlijke manier, zonder agressieve bleekmiddelen en co, dus je kan zeker zijn dat je je tanden op een veilige manier poetst en vlekken verwijdert zodat ze witter worden. Je mag het alle dagen, zelfs 2 keer per dag, gebruiken.

Minpunten

De textuur. Je moet het potje opendraaien, je natte tandenborstel erin dompelen, aftikken en dan poetsen. Dat zou op zich geen probleem zijn, maar het poeder is inktzwart dus – en dat kan ook aan mij liggen – is er wel wat geknoei in de badkamer. Je moet ook goed naspoelen, anders blijft er wat zwart achter op je tanden langs je tandvlees en tong. Ik mis toch wel de muntsmaak van tandpasta (hoewel ik wél een fris gevoel heb na het poetsen), maar dat is niets wat naspoelen met mondwater niet kan goedmaken.

Zou ik het opnieuw kopen?

Zeker, al schat ik dat ik met dit potje meer dan 2 maanden ga toekomen. Van de bijgeleverde bamboe-tandenborstel ben ik geen fan, ik vind hem te hard en ik ben nu eenmaal verslaafd aan poetsen met een elektrische borstel.

‘Vergeet niet de “hoe gebruiken”-flyer goed door te lezen’, zei het persdossier. Ik haat gebruiksaanwijzingen en met een ik-weet-toch-wel-hoe-ik-mijn-tanden-moet-poetsen-zeker-mentaliteit ga ik aan de slag zonder te lezen. Ik draai het potje iets te enthousiast open, en er verstuift poeder over mijn hele wasbak. Best indrukwekkend, die gitzwarte vlekken in de witte spoelbak. Even overweeg ik om de pot weg te gooien: wat als dit vlekken geeft op mijn tanden? Na een paar dagen poetsen heb ik de techniek beter onder knie, is de knoeiboel al veel minder én zijn mijn tanden een tint lichter.

BLOOMR biedt een 100% natuurlijk product, met de meest pure vorm van Activated Charcoal, gemaakt van biologisch geteelde kokosnoten. Dit ingrediënt is momenteel een hype op de beautymarkt (er zijn shampoos, bodywashes en tandpasta’s), maar deze belooft het beste resultaat en dat geloof ik best, na een paar weken gebruik. Het is niet héél handig in gebruik (een strooidopje is misschien handiger?) en al zeker niet op verplaatsing (ik nam hem mee op hotel maar door het schudden in mijn bagage zat er veel poeder tegen het dekseltje) maar het resultaat is wél goed, dus ik neem er de ongemakken bij.

Coconut Charcoal – € 39,95 – www.bloomrstore.nl

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '