Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Ik was mijn bleke, doffe winterhuid grondig beu, dus ik ging op zoek naar een zelfbruiner die mij geleidelijk aan wat meer kleur zou geven.'

Flair Beauty testteam: Body Sculpting Gradual Tan van He-Shi

Beautyvlogger Charlotte (25) heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en voert een eeuwige zoektocht naar de meest ‘onzichtbare’ foundation. Ze heeft meer lipsticks dan kledingstukken en staat bij vriendinnen bekend als aanspreekpunt voor gratis beautyadvies.

 

Body Sculpting Gradual Tan van He-Shi: 9/10


Prijs/kwaliteit

De Gradual Tan ligt in een hogere prijsklasse dan de zelfbruiners die je bij de drogist koopt. In ruil voor die prijs krijg je wel een natuurlijk ogend kleurtje.

Textuur/geur

De geur vind ik niet erg aangenaam, het product ruikt een beetje chemisch. Het is eerder een gel dan een crème, met een geel- of beigeachtige kleur, in het product zitten kleine bruine bolletjes die kleur afgeven.

Pluspunten

Eerlijk, de Gradual Tan doet alles wat ik van een zelfbruiner verwacht. Hij smeert makkelijk uit met behulp van de handschoen en zorgt voor een subtiel bruin tintje dat je geleidelijk kan opbouwen. Ideaal voor bleke winterhuidjes zoals het mijne. En misschien wel het belangrijkste: dat bruine tintje ziet er erg natuurlijk uit en heeft niet die oranje ondertoon die je vaak krijgt met zelfbruiners. Ik vind het telkens weer een overwinning wanneer ik een zelfbruiner ontdek die me er níét laat uitzien als een oempa loempa.

Minpunten

De geur die je waarneemt tijdens het smeren is vrij opvallend en nogal scherp. Gelukkig blijft hij niet hangen nadat ik de zelfbruiner heb aangebracht. De typische zelfbruinergeur heeft hij ook en die blijft ik wel ruiken tot ik heb gedoucht. De kleur ontwikkelt zich na 6 tot 8 uur, nadien kan je je gewoon wassen en blijft er een natuurlijk tintje achter op je huid. De Gradual Tan geeft niet echt een indicatieve tint bij het aanbrengen, dus je kan niet goed zien of alles goed verdeeld is. Voor ervaren selftanners geen probleem, maar als je nog geen pro bent, hou je best rekening met de tips hieronder.

Zou ik het opnieuw kopen?

Jazeker!

(Op mijn rechterbeen heb ik drie dagen één keer per dag de gradual tan gesmeerd, op mijn linkerbeen niets.)

Ik was mijn bleke, doffe winterhuid grondig beu, dus ik ging op zoek naar een zelfbruiner die mij geleidelijk aan wat meer kleur zou geven. Een subtiel bruin tintje in een flesje is niet makkelijk te vinden als je een erg lichte huid hebt. Meestal zie ik er na één laagje zelfbruiner al uit alsof ik een week heb liggen bakken op een tropisch strand. De naam ‘Gradual Tan’ gaf me meteen hoop. En terecht, want hij geeft me exact wat ik wilde: een subtiel ‘sunkissed’ resultaat dat niet te hard opvalt.

Net zoals bij elke andere zelfbruiner voor je lichaam gelden enkele basisregels bij het aanbrengen. Ik raad aan om die te volgen zodat je geen vlekkerig tintje krijgt. Scrub je huid goed alvorens je gaat zelfbruinen en breng het product aan op een droge huid. De handschoen helpt om het product egaal aan te brengen. Zet niet te veel druk tijdens het wrijven en masseer het product in cirkelvormige bewegingen in tot je zeker bent dat alles gelijkmatig verdeeld is.

Body Sculpting Gradual Tan – € 22,94 – He-Shi. Tanning Mitt – € 5,89 – He-Shi, bij iU en via he-shi.eu.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '