Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Chloë neemt je mee backstage bij de lancering van onze tweede betaalbare trouwcollectie With Love LolaLiza x Flair.

Moderedactrice Chloë: ‘Het lijkt alsof ik naar een aflevering van ““Bridgerton”” zit te kijken’

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

LolaLiza en Flair presenteerden gisteren in avant-première de tweede Belgische, betaalbare trouwcollectie With Love. En dat ging uiteraard gepaard met een feestje! En niet zomaar eentje: een écht trouwfeest. ‘Van de locatie over de brunch tot de muziek: ik zou haast zelf in het huwelijksbootje willen stappen’, aldus moderedactrice Chloë die je mee backstage neemt.

7u45. Ik tokkel met trillende handen op mijn GPS. Nee, voor een keertje niet door de stress. Wel door de barkoude temperaturen. Woensdag viel er tot ieders verbazing nog sneeuw uit de lucht. Nu krijgen we er grijze lucht en afgrijselijke regen voor in de plaats. Dit is dus trouwen in België, oké. Gelukkig zitten we straks lekker warm binnen denk ik snel terwijl ik met wat oldies van Mariah Carey op richting het Bleyckhof zoef. Op de redactie was me al verteld dat de locatie magisch zou zijn, maar zodra ik de lange oprijlaan spot, moet ik toch eventjes twee keer kijken. Voor me duikt dan ook een statig gebouw op mét weids uitzicht op de velden en het bos. Wat een droom!

Wanneer ik de grote inkomdeur opentrek, bots ik op Ann-Sophie, de eigenares van Bleyckhof. Ik krijg meteen een warm theetje in mijn handen gedrukt en zie in de hal een van de bruidsmeisjes – net ontwaakt in een van de slaapkamers boven – in comfy outfit de houten trap afdalen. Iets wat ze straks zal doen voor een select gezelschap van zo’n zeventig genodigden. Op hakken. Hoewel ik spontaan knikkende knieën zou krijgen, is zij gewoon de rust zelve. Jup, dat doet deze plek dus met een mens.

Met een kledingstomer in de hand trek ik naar de stylingruimte. Daar is ze dan: onze tweede betaalbare bruidscollectie. Zes silhouetten voor bruiden en nog eens zes voor bruidsmeisjes. Mijn aandacht wordt meteen getrokken door het driedelig maatpak. Hoewel een huwelijk niet meteen bovenaan mijn wishlist prijkt, zie ik mij er stiekem ook wel in naar het altaar stappen. De collectie doet dromen, en ik ben niet de enige. Rondom mij alleen maar vrolijke gezichtjes en er worden net zo vaak selfies genomen als dat er van schoenen gewisseld wordt.

Wanneer ik hoofdredactrice Eva onderaan de trap hoor speechen, wordt het menens. ‘All the girls standing in the line for the catwalk’, is nu écht een ding. Terwijl het haar voor de laatste keer in de plooi wordt gelegd, weerklinkt het geluid van een handbel door het kasteel. De weg voor de bruiden en bruidsmeisjes wordt vrijgemaakt en de eerste stapt vol zelfvertrouwen de trede af.

Het lijkt alsof ik naar een aflevering van ‘Bridgerton’ zit te kijken: een strijkorkest vult de zalen met romantische muziek, bloemen sieren naast het gangpad en een perfect uitgedost publiek staat met coupes champagne in de hand klaar om hun mening over onze tweede trouwcollectie te vormen.

De blikken spreken al snel boekdelen: they love it! Romy Schlimbach is net zoals ik helemaal verliefd op het broekpak: ‘Heel origineel, je hoeft niet altijd een jurk als bruid te dragen.’ Florence van ‘Blind Getrouwd’ heeft zelfs twee favorieten: ‘Het witte kleed met de flared mouwen en ook het halterjurkje.’ Paulien Riemis, die al lang fan is van betaalbare trouwkledij, was al net zo aangenaam verrast: ‘Om dit te zien in alle kleuren, maten en vormen, daar word ik heel vrolijk van.’

De rest van de presentatie is puur genieten. De drie bruiden tossen hun bruidsboeketten in het publiek, de bruidstaart wordt aangesneden en er wordt massaal aan het passen geslagen. En ik kan ze geen ongelijk geven. Het kleurenpalet van onze tweede trouwcollectie is bijzonder zacht en romantisch, de snits werken op élk lichaam en je hoeft er absoluut geen bokes met choco voor te eten.

De trouwcollectie With Love LolaLiza x Flair ligt in de rekken bij LolaLiza op 14 maart, gelijktijdig met onze wedding special.

Beelden: Laura Vleugels

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '