Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Het kan je een hoop gesukkel én euro's besparen!

7 dingen die je wil weten als je graag panty’s draagt

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Panty’s zijn een zegen op koude dagen, maar tegelijkertijd ook een grote bron van frustratie. Het ene exemplaar bengelt tegen het einde van de straat onder je kruis, het andere heeft zodra je met je ogen knippert dan weer een ladder. Maar er is hoop! Met deze zeven tips worden jij en je panty misschien alsnog de beste maatjes.

Niet te groot, niet te klein.

Deze tip klinkt erg voor de hand liggend, maar velen kiezen weleens een panty in een grotere maat uit. Want ja, niemand wil zich als een sardientje in een blik voelen. Toch hou je je beter bij je standaardmaat in onderstukken. Zo blijft de kleur namelijk overal mooi gelijk en sluit de panty naadloos aan op je lichaam. Als je panty te groot is, heeft het broekje vaak geen ‘grip’, waardoor ie snel afzakt.

PS Een panty komt tot aan je taille. Is dat niet het geval, omdat je bijvoorbeeld langere benen hebt? Dan ben je soms wel genoodzaakt om een maatje groter te kopen.

Ice ice baby!

Een nieuw paar laarzen spuit je in met schoenenspray zodat ze goed beschermd zijn tegen vuil en water. Om de levensduur van je panty’s te verlengen, hol je maar beter even naar de keuken. Voor je je gloednieuwe panty voor de eerste keer aantrekt, maak je hem vochtig, stop je hem in een zakje en bewaar je hem een nachtje in de diepvriezer. Laat je panty de volgende morgen ontvriezen en aan de lucht opdrogen. De koude maakt de vezels van je panty sterker waardoor er minder snel ladders in zullen komen.

TIP: wie toch een beginnende ladder spot, kan er een beetje doorschijnende nagellak op druppen om het te stoppen. Haarlak kan ook soelaas bieden.

Ontdek de Marie Kondo in jezelf.

Je kan je panty oprollen zoals je je sokken bewaart of netjes opvouwen, het is maar wat je zelf makkelijker en overzichtelijker vindt. Wat wel belangrijk is om ladders te voorkomen, is om je panty’s een eigen plekje te geven. Leg ze dus niet tussen andere kledingstukken (in het bijzonder beha’s) waaraan ze kunnen blijven vasthaken. De oorspronkelijke verpakking is bijvoorbeeld een prima bewaartasje.

Trek ‘m op de juiste manier aan.

Hoe je je panty aantrekt, is al net zo belangrijk als hoe je hem opbergt. Gooi ringen, armbanden en horloges aan de kant en zorg er ook voor dat je nagels goed geveild zijn. Ja, scherpe kantjes voorspellen onheil. Rol voordat je je panty aan doet, een been van de panty eerst helemaal op tot het gedeelte voor de tenen. Zo kun je heel makkelijk het puntje van je voet in het opgerolde deel van de panty doen. Trek de panty vervolgens voorzichtig over je hiel en herhaal dit voor je andere voet. Nu volgen je knieën en last but not least: je heupen.

TIP: trek je laarzen aan? Draag dan nog een extra sok in dezelfde lengte van je boots. Zo kunnen ritsen en stiksels geen boosdoeners worden.

Zoek de perfecte wasmaatjes.

Je panty langer in leven houden, vraagt ook om de juiste wasvoorschriften. Helaas. Was ze in een waszakje op maximaal dertig graden en stop ze vooral niet samen met stugge stoffen als denim. Ook kledingstukken met details als pailletten of studs zijn een no go.

Hou je panty vervolgens ver weg van droogkasten en strijkijzers. Warmte maakt je panty broos er zorgt er dus voor dat ie sneller in de vuilbak zal belanden.

Smeren maar!

We kennen het allemaal. We rusten even uit in de zetel en van zodra we weer rechtstaan, kleeft onze rok of jurk als een magneet tegen onze panty. Een eenvoudig én budgetvriendelijke oplossing daarvoor is bodylotion. Die breng je aan op je benen voordat je je panty aantrekt, maar je kan ook net zo goed een klein dotje in je handpalm verdelen en het dan heel zachtjes over je panty deppen. Bye bye, statische elektriciteit!

Ga voor een model dat bij je past.

Heb je na het lezen van bovenstaande tips nog steeds het gevoel dat jij en je panty gewoon niet voor elkaar gemaakt zijn? Weet dan dat er nog andere (even mooie) opties zijn. Denk maar aan stay-ups, ofte panty’s zonder een broekje maar met een siliconen plakrand zodat ze netjes op hun plaats blijven. Voor wie het een stuk verleidelijker mag, zijn jarretels dan weer een leuk alternatief. Die boost voor je zelfvertrouwen krijg je er gratis bovenop.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '