Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Wij proberen alvast die laatste uit! 😍

4 microtrends waar je deze zomer niet naast kan kijken

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Heb jij het budget niet om je hele garderobe volgens de laatste trends te updaten? Geen paniek, want enkele kleine details in je look kunnen net zo goed voor een oogverblindende outfit zorgen. Nog geen idee welke microtrend jij voor de zomer in huis wil slaan? Wij lijsten ze maar wat graag voor je op!

Aardbeien

Items in bloemen- of dierenprints? Onze kleerkast puilt er ondertussen van uit. Deze zomer nemen we de inhoud van onze koelkast dan maar over. Citroenen prijken massaal op luchtige tops, shorts en badpakken, maar ook aardbeien zijn hot and happening. Labels als JW Anderson verwerkten ze volop in broeken, vestjes én grote shoppers. Al zien we ze ook opduiken op sieraden, wat héél schattig is.

Statementzonnehoeden

Wie regelmatig met migraine te maken krijgt of gewoonweg gevoelig is voor een zonneslag zal deze microtrend met veel liefde omarmen. Op de festivalweide voorspellen we heel wat zonnehoeden in coole prints te spotten, gaande van swirl tot strepen. Op het strand mag het dan weer wat flamboyanter met hoedjes in raffia.

Tops of jurken met kijkgaatjes

Met een overload aan minirokken en cropped tops hoeven we je vast niet meer te vertellen dat het de zomer van bloot wordt. Al gaan ontwerpers steeds creatiever te werk. Wat dacht je bijvoorbeeld van tops met kijkgaten die netjes langs je borsten lopen. Of  een aansluitende jurk die bijna tot op je enkels rijkt, maar wel wat bloot toont over je hele lengte. Ideaal om op zonnige dagen wat te verluchten, toch? 😂

De mouwloze kostuumvest

Een blazer tilt elke outfit makkelijk een niveau hoger, maar niemand wil hem aan bij temperaturen boven de 25 graden. Een leuk alternatief: een getailleerd kostuumvestje. Net zo chic, maar een pak luchtiger. Zeker als je voor een linnen exemplaar gaat. Draag ze simpelweg als top – boven je beha dus – of gooi de vest op een romantische jurk. Heeft een cool effect, trust us!

Lees ook:


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '