Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© PHOTO NEWS

De designer in kwestie bevestigde dat ze door Kensington Palace werd gevraagd een ontwerp te maken voor Harry's verloofde.

AHA: kiest Meghan Markle deze verrassende naam als ontwerper van haar bruidsjurk?

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Sinds haar verloving met prins Harry (33) van vorige maand brandt er maar één vraag op onze lippen: wie krijgt de eer om de bruidsjurk van Meghan Markle (36) te ontwerpen? Hoewel de ‘Suits’-actrice in eerdere interviews al enkele namen liet vallen, lijkt ze nu haar zinnen te hebben gezet op een eerder onbekende designer.


J. Mendel, Elie Saab, Lanvin... Toen Meghan Markle (36) in interviews vóór haar verloving werd gevraagd naar haar favoriete bruidslabels, somde ze vooral klinkende namen op.

Aan People Magazine verklapte ze destijds haar voorkeur. ‘Voor mij moet een trouwjurk klassiek en simpel zijn, al dan niet met een moderne twist. Ik verkies jurken die speels en romantisch zijn.’

Onbekende designer met beroemde fanbase


Amper enkele jaren later blijkt de ‘Suits‘-actrice van mening te zijn veranderd. Markle zou haar oog namelijk hebben laten vallen op de ontwerpen van Inbal Dror. De Israëlische designer bevestigde aan People Magazine dat ze door Kensington Palace werd gevraagd een ontwerp te maken voor prins Harry’s verloofde.

We ontvingen een aanvraag van de Britse koninklijke familie om hen een schets op te sturen.


‘We ontvingen een aanvraag van de Britse koninklijke familie om hen een schets op te sturen’, aldus een woordvoerder voor het bruidslabel. ‘Helaas moet het ontwerp geheim blijven en mogen we verder geen details vrijgeven.‘ De Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ beweert echter de tekeningen intussen te hebben bemachtigd.

Voordat Dror in 2010 haar eigen label oprichtte, ging ze na haar studies in Israël aan de slag bij Roberto Cavalli in Milaan. Ze staat bekend om haar gebruik van transparante stoffen, duizelingwekkende decolletés en véél ‘embellishments’ (lees: pailletten, pluimen, the works). Dat wordt dus een schril contrast met de eerder conservatieve trouwjurken van Kate Middleton (lees: lange mouwen) en die van haar zus Pippa (lees: zonder decolleté).

De prijzen voor een bruidsjurk van Drors hand variëren tussen 7.000 en 9.000 euro. Zowel actrice Naomi Watts als popicoon Beyoncé zijn grote fan van het label. Zo droeg Queen B in 2016 nog een jurk van Dror tijdens de uitreikingsceremonie van de Grammy Awards.

Hoewel er geen protocol voor is, trouwen Britse royals naar goede gewoonte in een ontwerp van een Britse designer. Zo koos Kate in 2011 voor Alexander McQueen, haar zus Pippa ging afgelopen zomer in zee met Giles Deacon en wijlen prinses Diana ging in 1981 voor een jurk van David Emanuel.

Meghan lijkt die ongeschreven regel nu lekker aan haar laars te lappen. Een toekomstige prinses naar ons hart.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '