Home celebs Van Lanvin tot Elie Saab: welke designer zal Meghan Markle kiezen om...

Van Lanvin tot Elie Saab: welke designer zal Meghan Markle kiezen om haar bruidsjurk te ontwerpen?

De kans dat Meghan in kant én met sluier trouwt net als Kate Middleton, is klein en wel om deze reden.

Hoewel er nog geen concrete datum is geprikt voor hét huwelijk van 2018 – het Britse hof liet weten dat de bruiloft van prins Harry (33) en Meghan Markle (36) zal plaatsvinden in de komende lente – brandt er maar één vraag op onze lippen: wie krijgt de eer Meghans jurk te ontwerpen?

Meghan Markle (36) is not your average British royal bride. Eerst en vooral is ze niet Brits, en had ze een carrière in de spotlights vóór haar verloving met Harry (33).

Bovendien droeg ze al eerder een bruidsjurk: voor haar eerste huwelijk met producer Trevor Engelson én als Rachel Zane, haar personage in de Amerikaanse advocatenreeks ‘Suits‘.

In de laatste aflevering van het vijfde seizoen schittert Markle in een geborduurde jurk met diep uitgesneden V-hals van de Amerikaanse ontwerpster Anne Barge.

Foto: USA

Klassiek en sprookjesachtig zoals Rachel Zane?

Naar aanleiding van haar tv-huwelijk werd Markle destijds in verschillende interviews gevraagd naar haar droomjurk. Zo vertrouwde ze aan het Amerikaanse magazine Glamour toe dat ze Delphine Manivet en Christos Costarellos tot haar favoriete bruidslabels rekent vanwege ‘hun originaliteit en schoonheid‘.

In hetzelfde interview wist Meghan te zeggen ook fan te zijn van Elie Saab, J. Mendel en Lanvin. Over dat laatste label zei ze toen: ‘De jurken van Lanvin zijn een droom. Ze zijn zo goed gemaakt, vakmanschap op z’n best’.

Markle omschreef haar ideale bruidsjurk destijds in een interview als ‘klassiek en simpel, al dan niet met een moderne twist’.

De stijl van de bruidsjurk die ze uiteindelijk in ‘Suits’ droeg, leunt bijzonder dicht aan bij haar persoonlijke smaak. Een look die ze zelf omschreef als ‘klassiek en sprookjesachtig‘.

Aan People Magazine vertelde ze destijds dat een trouwjurk voor haar klassiek en simpel moet zijn. ‘Al dan niet met een moderne twist. Ik verkies jurken die speels en romantisch zijn.’

Geen overdosis kant, noch een sluier à la Kate en Pippa

Hoewel zowel Meghans schoonzus Kate Middleton (35) als haar zus Pippa (34) in een klassieke en romantische jurk mét sluier trouwden, is de kans klein dat Harry’s verloofde bij Alexander McQueen (het label achter de jurk van Kate) of Giles Deacon (de designer van Pippa’s trouwkleed) zal aankloppen.

Markle noemde in een interview namelijk ooit wijlen Carolyn Bessette Kennedy als haar ultieme voorbeeldbruid. De Amerikaanse socialite trouwde in 1996 met John F. Kennedy Jr. in een iconische en vooral opvallend minimalistische jurk van Narciso Rodriguez.

Nu we weten hoe Meghans smaak in bruidsjurken er ongeveer uitziet, verzamelden we alvast enkele suggesties voor Harry’s toekomstige echtgenote.

1 / 8
Lela Rose
Monique Lhuillier
J. Mendel
Marchesa
Elie Saab
Pronovias
Christos Costarellos
Anne Barge
Lela Rose
Lela Rose

Monique Lhuillier
Monique Lhuillier

J. Mendel
J. Mendel

Marchesa
Marchesa

Elie Saab
Elie Saab

Pronovias
Pronovias

Christos Costarellos
Christos Costarellos

Anne Barge
Anne Barge

Foto’s bruidsjurken: Pinterest

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.