Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Van een lingeriesetje tot prachtige sieraden! 🎗

7 items die je kan shoppen om de strijd tegen borstkanker te steunen

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Er zijn verschillende manieren om bij te dragen aan de strijd tegen borstkanker tijdens deze borstkankermaand. Maar laat ons beginnen met ieders favoriet: shoppen. Want geld doneren aan een goed doel geeft je een fijn gevoel, maar er een prachtig product voor in de plaats krijgen is stiekem nog nét iets leuker.

Sieradenetui en een ‘boobilicious’-halsketting

Diamanti Per Tutti nodigde Marie Martens uit om twee speciale stukken te co-ontwerpen. De pouch, die bedoeld is om al jouw dierbare juwelen in te bewaren, kreeg speelse ‘boob’-vormen. Het is gemaakt van zacht roze leer met suède details en kan je scoren voor € 95. De muntketting heeft dan weer een inspirerende quote én een witte natuurlijke diamant die inspireert tot meer innerlijke kracht. De ketting is gemaakt van 925 sterling zilver en verguld met een laagje 18 karaat roségoud, geelgoud of witte rhodium en schenk je voor € 95 aan jezelf, je mama of je bestie. 10 % van de opbrengst wordt trouwens gedoneerd aan lokale organisaties die onderzoek doen naar borstkanker.

Roze beha met kanten randje

Wist je dat twee van de drie vrouwen hun borsten niet checken omdat ze niet van hun boezem houden? Dit verontrustende cijfer kwam aan het licht dankzij een onderzoek dat Hunkemöller heeft uitgevoerd voor Pink Ribbon. Om aan te tonen dat alle borsten mooi zijn, en dat ‘normale’ borsten niet bestaan, opent het lingerielabel deze maand het gesprek met de sociale-mediacampagne #TittyTalks. Daarnaast zal je ook een roze lingeriesetje in de (virtuele) rekken vinden waarvan een deel van de winst wordt gedoneerd aan Pink Ribbon. De beha scoor je € 32,99, zowel online als in de winkels.

Een veelzeggende sweater

Vanwege de geschiedenis die de oprichters van Orta met deze ziekte hebben, zal oktober altijd pink zijn. Marion en Gauthier zetten zich voor het derde jaar op rij in voor de strijd tegen borstkanker en  bedachten twee coole items: een luipaardsjaaltje, evenals een sweatshirt met de tekst ‘La Vie en Rose’. Met hun nieuwe creaties willen ze het Instituut Gustave Roussy ondersteunen, het leidende Europese centrum voor de strijd tegen kanker. 10% van de verkoop van deze stukken zal dan ook aan hen worden gedoneerd.

La Cinta-oorring

Het Belgische merk Aroz, opgericht door de twee zussen Laura & Paola Sole, bedacht een exclusief juweel voor borstkankermaand. Het juweel, een kleine hoop oorring in 9k goud met een fuchsia robijn in het kleurenpalet van Think Pink, wordt verkocht voor € 59. Het werd met de hand gemaakt in de ambachtelijke ateliers in Cordoba (Spanje) en zal in gelimiteerde oplage verkocht worden tot 13 november. 20% van de winst gaat trouwens naar Think Pink.

Empower-verzorgingsboxen

Je steentje bijdragen aan het goede doel en tegelijkertijd je huid pamperen? Daarvoor kan je terecht bij Self. ‘Empower the women around you’ en ‘I can and will watch me’ zijn de twee quotes die op de geschenkboxen van het Belgische huidverzorgingsmerk prijken. De prachtige doos is gevuld met een 100 % natuurlijke en vegan body B-butter en scrub. Beide producten herstellen en versterken de huidbarrière en gaan huidproblemen tegen waar velen tijdens chemo- of bestralingstherapie mee te maken krijgen. De opbrengst van de boxen (€ 75 per box) wordt bovendien gedoneerd aan het Yamina Krossa Fund.

Agenda 2023

2023? Dat zet je straks in met de gloednieuwe agenda van Think Pink. Op de cover van deze uiteraard roze agenda sieren bladeren van de ginkgo biloba, een van de oudste nog levende boomsoorten ter wereld. Ze staan onder andere symbool voor een eenheid, tegenstellingen, tijdloosheid en een lang leven. In de agenda/bureauplanner is per week één vel beschikbaar voor al je afspraken. Daarnaast is er ook nog veel ruimte voor notities, aantekeningen en een to-do lijst. Je hebt hem al voor € 14,95, waarvan er € 3,25 naar Pink Ribbon gaat.

De iconische hydraterende crème van Clinique

Clinique komt met een nieuw design van hun iconische moisturizer om het bewustzijn rond borstkanker te ondersteunen. Het deksel van de hydraterende crème kleurt zo roze en is versierd met een elegant roze lintje. Voor elk verkocht product (€ 38,50 voor 50 ml) doneert Clinique € 11,55 aan The Breast Cancer Research Foundation, zolang de voorraad strekt.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '