Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Vergeet de outfits die je in 'Emily in Paris' spotte.

Dit Instagramaccount toont hoe Parisiennes écht gekleed gaan

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Vormt Instagram voor jou een onuitputtelijke bron aan outfitinspiratie, maar heb je het gevoel dat je iedereen al volgt? Dan kan het Instagramaccount @parisiensinparis misschien wel soelaas bieden. Het verzamelt de leukste streetstylelooks in Parijs. Spoiler: het valt in niets te vergelijken met de outfits die je in de Netflixhit ‘Emily in Paris’ spotte.

Ah oui, Paris. De stad der liefde, maar ook die van de knisperende baguettes en niet te vergeten: die van de mode. De hele fashion scene trekt dan ook zo’n vier keer per jaar naar de Franse hoofdstad om er de gloednieuwe collecties te bewonderen. Aan de ingang van elke modeshow stond daarbij steevast een horde streetstylefotografen om de meest modebewuste genodigden op beeld vast te leggen.

Van torenhoge hakken tot bombastische jurken waarin je haast niet door de deur kan: de opvallendste ontwerpen passeren dan de revue op de Parijse trottoirs. Leuk om je een keertje aan te vergapen, maar het is de kledingstijl van de onbekende Parisienne die ons misschien nog wel het meest van al weet te boeien. En laat het nu net die stijlvolle bende zijn die het Instagramaccount @parisiensinparis in het vizier neemt.

Eenvoud siert

Een korte scrolsessie doorheen de feed toont al snel dat de doorsnee Parisienne erg nonchalant gekleed gaat, maar dat het er verdomd goed uitziet. Alledaagse stukken zoals een oversized blazer, een (witte) jeansbroek en All Stars of loafers zijn daarbij vaste waarden.

De metro, de supermarkt, het park... De fashion queens (en kings) worden op alledaagse plekken gespot en dat doorheen de hele stad. De bedenker van het account wil dan ook hulde brengen aan Parijzenaren die niet per se in de mode werken, maar wel de echte Parijse stijl tonen. Een stijl die ver verwijderd ligt van alle clichés die Lily Collins in ‘Emily in Paris’ wel voortdurend bevestigt. Wij houden het Instagramaccount alvast in de aanslag als we nog eens met een outfitcrisis zitten.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '