Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Veel beter dan een puistje uitduwen en minstens even satisfying.

ZIEN: zo maak je makkelijk zelf een puistjessticker

Als je nog nooit van een puistjessticker of puistenpatch gehoord had, zal je ons straks heel dankbaar zijn. De kleine ronde stickertjes doen niet alleen je puistje sneller genezen, ze zijn ook héél erg satisfying om te verwijderen (spoileralert: er komt wat pus en ranzigheid aan te pas). Het beste nieuws? Je kan zo’n patch heel makkelijk zelf maken.

Wat is het?


Oké, even de theorie afhandelen. Wat is een puistjessticker en hoe werkt die precies? Een puistenpatch of -sticker is meestal een klein rond stickertje dat gemaakt is van een zelfklevende laag met hydrocolloïden. Dat is een actieve gel die op een wonde gekleefd kan worden om die te beschermen en tegelijkertijd sneller te laten genezen.

Het laagje creëert een vochtig wondmilieu, wat de genezing bevordert. Bovendien neemt het overmatig wondvocht op en kleeft het bij het verwijderen niet in de wonde. De kans is groot dat je zo’n verband ooit al hebt gebruikt, want een blarenpleister is ook gemaakt van hydrocolloïden. Daarmee hebben we het geheim eigenlijk al verklapt, want je als je zo’n blarenpleister in huis hebt, kan je dus gewoon zelf een puistjespatch maken.

DIY: puistjessticker


Wat heb je nodig?

Een blarenpleister en een schaartje.

Zo maak je het:

Van één blarenpleister kan je meerdere puistenstickers maken. Pak het dus slim aan en knip de kleine rondjes of vierkantjes strategisch uit met een fijne schaar of een nagelschaartje.

Zo gebruik je het:

Verwijder eerst je make-up en reinig je huid. Vervolgens verwijder je het beschermlaagje van de sticker en kleef je hem op je puistje. Let wel op: zo’n patch werkt niet op gelijk welk puistje. Sommige puistjes zitten onderhuids en verdwijnen na een tijdje gewoon weer. Heb je vaak of langdurig last van acne, dan heb je waarschijnlijk nood aan een meer gerichte behandeling. Heb je daarentegen een puistje dat net rijp is en een wit kopje vertoont, dan is dit het ultieme moment om er een patch op te kleven.

De patch zuigt de overtollige talg, bacteriën en pus of wondvocht op, zodat het puistje ‘leeg’ is en de huid nadien weer rustig kan herstellen. Je ziet zo’n stickertje natuurlijk wel zitten op de huid, dus de beste optie is om het ’s avonds voor het slapengaan aan te brengen en ’s morgens voorzichtig weer te verwijderen.

Benieuwd hoe het eruitziet? Nederlandse vlogster Mascha Feoktistova – ook bekend onder de naam Beautygloss – maakte er onlangs een video over op haar YouTubekanaal:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '