Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Lulu*s

De makkelijkste shaping-tutorial ever

Tuurlijk vind je online genoeg tutorials om je gezicht te shapen. Maar, ze zien eruit alsof je er uren tijd en kilo's make up voor nodig hebt. Deze tutorial maakt contouring easy en geeft een paar essentiële stappen om ook een shaping-effect te krijgen.

Shaping: waarom zou je het doen?

Het lijkt veel gedoe, en toegegeven: het is meer werk dan gewoon je blush snel opkwasten. Maar het verschil is echt wel zichtbaar: meer uitgesproken jukbeenderen, een smaller gezicht, een mooier gevormde neus.

 

Shaping: in je toolkit

Voor het shapen zelf heb je nodig:

* blush

* bronspoeder

* highlighter (in poedervorm of stick, deze laatste werkt het gemakkelijkst)

 

Wat doe je voor het shapen?

Reinig je gezicht en smeer een goed hydraterende crème. Op een te droge huid gaat de foundation die je daarna gebruikt in vlekjes trekken, en dat is geen goede basis om nog blush, bronzer en highlighter op aan te brengen. Breng je foundation aan met je vingers of een borstel. Deze vinden wij geweldig.

 

Deze foundation vinden wij ideaal voor een droge huid.

Deze zijn perfect voor een vettere huid.

Nog een topfoundation!

 

Stappenplan shapen

1. Neem de foto hier boven bij de hand: breng de highlighter aan op je voorhoofd, onder je wenkbrauwen (aan de buitenhoek), onder je ogen, vertikaal op je neus en op het midden van je kin.

2. Blush: breng aan op het midden van je wangen. De nieuwste manier van aanbrengen is behoorlijk rond en eerder laag op je wangen, maar je kan hem ook nog altijd wat schuin vervagen naar boven toe.

3. Bronspoeder: dit breng je aan onder je blush. De donkerdere schaduw zal je gezicht optisch smaller maken.

 

Onze favorieten

Cream Colour Base mag ook op je ogen en je lippen. Deze crèmetextuur dep je met je vingers -beetje bij beetje- zodat hij mooi versmelt met je foundation en ultranaturel overkomt – € 18,50 – www.maccosmetics.be

 

Deze Glambronze heeft de juiste kleur (niet te oranje, niet te donker bruin) en bevat net genoeg glans om je gezicht glow te geven, zonder glitters – € 13,99 – L'Oréal, drogist.

 

Eclat Lumière is een handige highlightpen die je huid oplicht en tegelijk oneffenheden camoufleert – € 31,99 – Chanel, parfumerie.

blush shaping MAC

bronzer shaping l'oréal

favoriete highlighter

 

 

 

 

 

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '