Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flair

De beautytest: Beach Waves

Soepele, natuurlijke, nonchalante krullen die 8 weken houden: de uitnodiging voor de Beach Wave-behandeling klinkt veelbelovend. Coördinator mode-beauty Judith deed de test: "Haar dat er altijd uitziet alsof ik een dag aan het strand heb gezeten? Yes, please!"

Beach Waves van L'Oréal Professionnel

De behandeling gebeurt in een kapsalon van L'Oréal Professionnel. Je haar wordt gewassen, 10 minuten ingerold (spectaculair hoor, check de foto!) met product en daarna in model gebracht.  Het is een light-permanent, die 8 weken houdt en vooral een heel natuurlijk effect belooft. Vergéét de kleine poedelkrullen van een permanent, deze krullen zijn groot, wavy en verre van fake.

 

De test

Beach waves 

Ik heb van nature 'slag' in mijn haar, maar echt mooi krullen doet het enkel op goede dagen. Ik gebruik al geregeld een zeezoutspray. Ik hou van de textuur die hij je haar geeft: een beetje stug, wavy en het krijgt meer grip zodat je het makkelijker messy kan opsteken.

 

De behandeling: het ziet er wat -ahum- apart uit. De kapster doet een product op mijn haar (eerlijk? het stinkt verschrikkelijk) en draait het daarna in de speciaal ontwikkelde rollers op. Deze zorgen ervoor dat je grote, bouncy krullen krijgt in plaats van de mini-permanentkrullen.

 

Tien minuutjes later al mag het product eruit gespoeld worden.

 

Daarna sprayt de kapper de Beach Waves-spray voor thuis over mijn haar en wordt het in 3 Prinses Leia-achtige knotjes gedraaid. Daarover komt een gaasje (well hello, Micky Mouse versus bomma-style) en dan wordt je haar gedroogd.

 

Eens krul, altijd krul?

De behandeling belooft zo'n 8 weken te houden. Ik heb het nu 3 weken, en de krul is er nog steeds. Maar als ik een dag eens géén zin heb in beach haar, kan ik mijn haar met niet te veel brush- en steiltangwerk weer gladder krijgen. Wassen (zo doe je het trouwens helemaal goed) met een goed voedende shampoo en conditioner, wat gladmakend serum in je haar (ik vind Cristalliste van Kérastase heel goed) en drogen. Af en toe tijdens het drogen doorkammen en je haar is weer gladder.

 

Het resultaat?

Beach waves 

Mijn haar voelt meteen veel voller en dikker aan. Het voelt -zelfs zonder de spray- alsof het meer grip en textuur heeft. Een enorme plus vind ik, want ik draag mijn haar vaak in een knotje of staart en dan vind ik het fijn dat die niet superglad is. Ik heb best wat krul meteen na het wassen, de tweede dag zijn het meer de Beach Waves-grove krullen.

 

De geur ruik ik nog een héél klein beetje na de behandeling, de volgende wasbeurt is die gelukkig helemaal weg.

 

 

 

 

Beach waves 

Thuis moet ik mijn haar ook stylen zoals getoond: in 3 knotjes draaien en met het netje. Het werkt goed, maar op een weekochtend vind ik dit net te veel moeite en laat ik het gewoon aan de lucht drogen, wat ook een prima resultaat geeft.

 

Mijn haar voelt wel iets droger aan: een shampoo en conditioner die intens voedt, vind ik geen overbodige luxe.

 

 

 

 

 

Iets voor jou?

Ik vind deze behandeling ideaal voor wie meer textuur wil. Je haar is voller, met meer slag. De behandeling vervaagt geleidelijk na 8 weken (geen uitgroei dus).

 

De richtprijs voor een behandeling is € 50, je vindt salons op www.lorealprofessionnel.be

 

Salons

http://www.mybeautydeals.be/lp/ecouponing/nl/shop.html

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '