Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© harpersbazaar.com

It's all about the angles

Dankzij dit trucje weet je of kort haar je goed zou staan

Neem je niet graag risico's en weet je niet zeker of je zal staan met een kort kapsel, maar wil je wel dolgraag eens iets volledig anders? Met de feestdagen in aantocht is het extra moeilijk om de sprong van lang naar kort te wagen. Máár Flair heeft de oplossing: met dit trucje weet je of kort haar je goed zou staan. 

It's all about the angles 

Er bestaat dus effectief een easy trucje om te checken of die korte coupe jou wel zou staan. Deze magische meting is ontdekt door niemand minder dan John Frieda. Hij stelde vast dat de hoek van je kaakbeen bepaalt of je wel of niet met een korte coupe zou staan. Het enige wat je nodig hebt, is een meetlat en een potlood (maar een pen werkt natuurlijk even goed). 

 

De regel van 5,5 cm

 

Trucje korte haren

copyright: harpersbazaar.com

Plaats het potlood horizontaal onder je kin en hou het meetlatje verticaal langs de zijkant van je gezicht. Meet vanaf je oor naar beneden tot aan het punt waar je potlood de meetlat raakt. Als de gemeten lengte minder dan 5,5 cm bedraagt, zou je gewéldig staan met een korte coupe.

 

Break the rules 

Meet je echter meer dan 5,5 cm, zou je volgens de regel minder goed staan met kort haar, máár je bent helemaal niet verplicht om dit regeltje te volgen. Fashio nrules zijn gemaakt om gebroken te worden dus, break the rules en ga voor het kapsel dat jij wilt

 

 

Meer artikels: 

Zin in een gewaagde glitterlook voor de feestdagen? Vergeet glitterlippen: glitterwenkbrauwen zijn the next big thing. Geen groot budget voor een nieuw kapsel? Met deze 3 trucjes hoeft een nieuw kapsel niet duur te zijn. Hou je het toch liever bij je lange lokken? Hair strobing: de nieuwe manier om je gezicht te contouren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '