Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Het 'wonderproduct' is (bijna) overal uitverkocht.

Dit beautyproduct van maar 7 euro is wereldwijd razend populair

Een hoge prijs is geen garantie voor kwaliteit, dat wordt met de populariteit van dit budgetproof verzorgingsproduct nog maar eens bewezen. Het exfoliërende serum van The Ordinary kost amper 7 euro en is (bijna) overal uitverkocht.


Zag je op TikTok toevallig al video’s passeren waarin mensen een bloedrood goedje op hun gezicht smeren en nadien een waanzinnig stralende huid hebben? Dan ging het over de AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution van The Ordinary, dat maar € 7,20 kost. Het exfoliërende serum is uitgegroeid tot een ware hype, met als resultaat dat het op vrijwel elke online beauty shop (Asos, Douglas, Beautybay, Cult Beauty, ...) uitverkocht is. Waar je het product wél nog kan vinden is op de webshop van The Ordinary zelf. Je betaalt er wel iets meer verzendkosten, omdat het een Amerikaanse site is.

Dus, wat is er zo speciaal aan dit product? Het is een peeling oftwel een chemische exfoliant op basis van verschillende soorten zuren: alpha hydroxy zuren en salicylzuur. De combinatie van die twee zorgt voor een intens exfoliërend effect waardoor dode huidcellen verdwijnen, poriën worden gezuiverd en je huidstructuur wordt verfijnd. Resultaat: een glad babyvelletje met een gezonde glow.

Hoe gebruik je het?


Je brengt een dun laagje van het peelingproduct aan op een droge, gereinigde huid. Dat laat je maximum (maar dan écht maximum) 10 minuten inwerken en vervolgens spoel je het grondig af met lauw water. Vergeet nadien geen hydraterende crème te smeren en gebruik zeker SPF wanneer je naar buiten gaat, want de zuren maken je huid gevoeliger aan zonlicht.

Handle with care


Gooi het niet zomaar in je winkelmandje, want er hoort een gebruiksaanwijzing bij dit product. Omdat het zo intens exfoliëert, kunnen sommige huidjes er nogal heftig op reageren. Heb je een gevoelige huid, dan is dit product helaas niets voor jou. Vettere huidjes daarentegen kunnen wel baat hebben bij zo’n intense peeling (lees: je huid glimt minder en je hebt minder kans op onzuiverheden). Maar zoals The Ordinary zelf aangeeft is het product enkel geschikt voor zij die ervaring hebben met exfoliërende producten, het is dus geen instapproduct. Test je het voor de eerste keer, lees dan goed de gebruiksaanwijzing.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '