Home FASHION & BEAUTY Beauty TREND: TikTokkers gebruiken massaal zelfbruiner om hun gezicht te contouren

TREND: TikTokkers gebruiken massaal zelfbruiner om hun gezicht te contouren

Handig als je 's ochtends minder tijd in de badkamer wil doorbrengen!

contouren
© Ali Pazani via Pexels

Op een opvallende manier aan contouring doen zoals Kim Kardashian is nu al een tijdje passé, maar je gezicht op een subtiele manier meer diepte en definitie geven kan dan weer wél. Heb je alleen geen tijd of zin om je elke ochtend uitgebreid op te maken? Dan moet je onderstaand TikTok-trucje zeker eens proberen!

Het is Kim Kardashian die contouring (opnieuw) op de markt gezet heeft, maar de afgelopen jaren hebben we deze make-uptrend ontzettend hard zien evalueren. Zo zijn harde, opvallende lijnen al een tijdje niet meer populair, maar je gezicht op een subtiele manier iets meer structuur geven, kan zeker nog.

Ook op vlak van producten is de keuze erg uitgebreid. Zo kan je voor een bronzer in poeder- of stickvorm kiezen, maar op TikTok pakken ze het tegenwoordig anders aan. Zo gebruiken ze zelfbruiner om hun gelaat meer vorm te geven. Natuurlijk is deze trend niet zonder gevaar, want als je het product te lang laat inwerken, lijkt het wel alsof je tijgerstrepen op je gezicht hebt. Maar als je het op de juiste manier doet, ziet het er net heel natuurlijk en lekker zomers uit. Kijk zelf maar!

@evynmcgrawI am doing this for the rest of my life ##selftannercontour ##YoplaitCupRelay ##celebratenurses ##selftan ##fyp♬ Wait a Minute! – WILLOW

Wil je deze TikTok-trend zelf een keertje proberen? Zorg er dan voor dat je met een blanco canvas begint. Verwijder dus op voorhand je make-up en reinig je huid grondig. Als je echt een droge huid hebt, moet je ervoor zorgen dat je huid extra goed gehydrateerd is.

Kies vervolgens een zelfbruiner die je kent en niet voor een exemplaar dat je nog nooit geprobeerd hebt. Om het product aan te brengen gebruik je best een make-upborstel of een make-upspons. Nu breng je de zelfbruiner aan net zoals wanneer je je make-up zou aanbrengen. Je kan het op je jukbeenderen, ter hoogte van je slaap en je kaaklijn aanbrengen of je kan als extra ook je neus contouren of de vouw van je oog. Hier gebruik je best wel een iets fijnere kwast voor. Naar gelang de formule van de zelfbruiner laat je alles nu enkele uurtjes inwerken. Succes!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.