Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Bij Flair vind je deze week een actie om voor maar 35 euro je wimpers te laten liften en verven.

Lash lift en brow lift: onze redactrice testte het uit (en is grote fan)

Bij Flair vind je deze week een actie om voor maar 35 euro je wimpers te laten liften en verven, én je wenkbrauwen te laten epileren. Beautyredactrice Charlotte testte de lash lift (en brow lift) uit en vertelt je alles wat je moet weten voor je gaat.

Lash lift: wat is het?

Bij een lash lift of wimperlifting wordt je natuurlijke wimper permanent gelift en gekruld. Nadien worden je wimpers zwart geverfd. Ik testte al enkele keren een professionele wimperlifting uit en waagde me er ook thuis al meermaals aan met behulp van een DIY-kit. Dat laatste zou ik niet aanraden, want met één oog dicht is alles tien keer moeilijker. Ik was dus heel blij dat ik mijn wimpers weer onder handen mocht laten nemen door een professional, en dat net voor mijn vakantie. Wat een toptiming!

Over mijn wimpers

Ik heb de ideale wimpers voor dit soort behandeling, want ze zijn heel stug en kaarsrecht. Bovendien zijn de puntjes ervan blond, waardoor mijn wimpers korter lijken dan ze eigenlijk zijn. De lash lift is geschikt voor wimpers in alle kleuren en vormen, maar vooral als je erg lichte en/of fijne wimpers of lange en rechte wimpers hebt, zal het resultaat indrukwekkend zijn.

Het resultaat

Zowel mijn wimpers als mijn wenkbrauwen worden gelift. Ik wilde al lang ook eens een brow lift (ook wel brow lamination genoemd) uittesten. Omdat dat met hetzelfde product gebeurt, kon ik mijn wenkbrauwen tegelijkertijd onder handen laten nemen. Wauw, wat een resultaat! Na de behandeling vind ik mezelf er zonder overdrijven tien keer frisser uitzien. Ik lijk meteen mooi opgemaakt, ook al heb ik alleen een beetje BB-crème op. Dit is dus de ideale behandeling om in te plannen vóór je vakantie of als je gewoon graag tijd uitspaart in de badkamer.

Lash Lift
Links: voor. Rechts: na lash lift en brow lift.

Wat moet je weten?

 • Het resultaat houdt gemiddeld zes tot acht weken aan. Na die tijd kom je in een nieuwe cyclus, waardoor je wimpers uitvallen en je er nieuwe bijkrijgt.
 • Je mag na al enkele dagen je vertrouwde beautyproducten gebruiken, ook mascara (als je dat nog nodig vindt).
 • De behandeling is niet schadelijk voor je wimpers. Je krijgt wel een serum mee naar huis om ze na de behandeling extra te verzorgen. Let op dat je zeker zes tot acht weken wacht tot de volgende behandeling, want anders raken je wimpers beschadigd en worden ze veel te dun.
 • Als je lenzen draagt, is dat geen probleem. Zolang de schoonheidsspecialist nauwkeurig te werk gaat en er geen product in je ogen terechtkomt, kan je die gewoon inhouden tijdens de behandeling.
 • Een lash lift onderga je beter niet tijdens je zwangerschap. Niet omdat die schadelijk is, maar omdat je haartjes dan anders kunnen reageren. De behandeling is dus vaak minder effectief als je zwanger bent.

Waarom wij fan zijn

 • Als je rechte wimpers hebt, is dit een droom, want je wimpers krullen mooi naar boven, waardoor je een open blik krijgt. Die wimperkrultang kan je ’s morgens dus laten liggen.
 • Je wimpers lijken langer en voller, en ze zijn mooi zwart, waardoor je geen mascara meer nodig hebt.
 • De onderste wimpers worden ook geverfd, waardoor je een extra open blik krijgt.

Nazorg

Wil je een optimaal resultaat dat lang blijft aanhouden, dan volg je deze tips op na de behandeling:

 • Breng de eerste 24 uur geen make-up of make-upremover aan op je ogen of wimpers.
 • Hou je wimpers de eerste 24 uur droog en voorkom dat er water op komt.
 • Ga de eerste 24 uur niet zwemmen en vermijd het gebruik van een sauna of stoombad.
 • Wrijf de eerste dagen na de behandeling zo weinig mogelijk in je ogen.
 • Na de behandeling krijg je een wimperserum mee dat je mag aanbrengen met een wimperborsteltje. Doe dat het liefst ’s avonds voor je naar bed gaat, want zo kan het de hele nacht goed inwerken.

Deze week vind je in Flair een actie in samenwerking met Dré Cosmetics om in een van de deelnemende instituten je wimpers te laten liften en verven, en je wenkbrauwen te laten epileren. En dat voor maar 35 euro!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '