Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Met onze Flairpocket van deze week kan je ook zelf genieten van een deugddoende gelaatsverzorging voor amper 29 euro.

UITGETEST: assistant brand manager Eline liet zich pamperen bij Île de Beauté in Heverlee

De redactie

Flair legt je deze week in de watten met een gelaatsverzorging voor maar € 29! Heb je nood aan zo’n relaxmomentje? Haal dan als de bliksem de pocket in huis. Assistant brand manager Eline maakte van de gelegenheid gebruik om zich te laten verwennen bij Île de Beauté in Heverlee.

Met enkel een laagje vaseline op mijn lippen vertrek ik vol verwachting naar Île de Beauté in Heverlee voor mijn allereerste gelaatsverzorging. Helaas is 16u geen ideaal uur om aan de ring van Leuven af te spreken. Van school komende jongeren en druk toeterende auto’s maken de Tervuurstesteenweg, die momenteel ook onderbroken is door wegenwerken, nog wat extra chaotisch. Maar zodra ik ben aangekomen, neemt eigenaresse Kristel me mee naar haar eiland van rust en schoonheid, en vergeet ik alle drukte en zorgen van buitenaf.

Eerste hulp bij droogte

De gelaatsverzorging begint met een intakegesprek. Kristel stelt me niet alleen voor de hand liggende vragen zoals welke producten ik gebruik en of ik last heb van allergieën, maar ze vraagt ook naar mijn werkomstandigheden, of ik lenzen draag en of ik snel verbrand. Allemaal informatie waarmee ze al wat inzicht krijgt in mijn huid. Verder vertel ik haar over mijn struggles met eczeem en een droge huid. Ik reageer bovendien snel op producten waar parfum in zit, dus mijn dagelijkse routine hou ik vrij basic. Kristel heeft al snel haar advies voor mij gevormd: we gaan focussen op hydratatie en de droogte van mijn huid tegengaan, en dan gaat de gevoeligheid ook wel verbeteren.

Gelaatsverzorging

In haar salon Île de Beauté wordt er gewerkt met het gamma van Juliette Armand, producten die focussen op huidverbetering in plaats van pure verzorging. Je zal dus op lange termijn meer verbetering merken. Kristel vertelt ook dat ze niet werkt met de klassieke categorisaties van huidtypes, maar wel met stemmingen. Je huid heeft namelijk verschillende problemen, en die veranderen dan ook nog eens naargelang de tijd.

Uit de droogkast

Maar genoeg gepraat, laten we overgaan tot actie! Ik word lekker ingestopt onder een fluffy dekentje, en voel me alsof ik thuis in de zetel lig. Stap een is de cleansing. Thuis gebruik ik zelf gewoon water om ’s ochtends mijn gezicht te wassen, maar Kristel vertelt me dat dat een grote fout is… Gelaatsverzorging begint met een grondige reiniging en water droogt net uit. Zeker in Leuven, waar ik woon, zit er enorm veel kalk in het kraantjeswater.

gelaatsverzorging uitgetest

Na de cleansing volgt stap twee: een peeling. In plaats van zo’n harde goedkope scrub die je in de winkel vindt, gebruikt Kristel een peeling met zachte bolletjes. Tussen al de stappen van de gelaatsverzorging door, wordt mijn gezicht vertroeteld met warme kompresdoeken. Zalig, alsof ik mijn gezicht nestel in de warme lakens die net uit de droogkast komen! Na stap drie (de lotion) en stap vier (een hydraterend masker met vitamine A & E), is het al jammer genoeg tijd voor de laatste fase van deze gelaatsverzorging: de multi hydrating cream. Kristel vertelt me dat deze verzorgende crème mijn gezicht niet enkel gaat hydrateren, maar de reserves bovendien opslaat en zo dus werkt op huidverbetering.

Ontspannen vertrek ik weer naar huis, met een stralend babyhuidje en een goodiebag gevuld met staaltjes, kortingscodes voor mijn volgende bezoek en een glitterend toilettasje. Mag ik dit vanaf nu wekelijks doen, please?

Gelaatsverzorging

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '