Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Dimitri Lowette en Ankat

Ga jij under eye liner proberen?

TREND: het donkere lijntje onder je ogen is terug

Wat jarenlang als fout werd gezien, is nu helemaal terug. We hebben het over het donkere lijntje onder je oog, maar dan wel de moderne versie. Wij vertellen je wat under eye liner is en hoe je de trend zelf kan toepassen.

Wat is het?

Bij een under eye liner leg je de focus niet op je bovenste ooglid, maar op je onderste wimperrand. Daar teken je met behulp van een oogpotlood, eyeliner of oogschaduw een donkere lijn. Je zet niet alleen je waterlijn aan (zoals we het vijftien jaar geleden deden), maar tekent ook een lijntje onder de wimperrand. Dat kan zelfs met een wing, dan wordt het een reverse eyeliner of reverse cat eye genoemd. Kortom, je maakt het zo subtiel of opvallend als je zelf wil. Werk de look wel altijd af met enkele laagjes mascara op zowel de bovenste als onderste wimpers.

How to

Subtiel met oogschaduw

Voor de meest toegankelijke versie gebruik je een fijn penseel en oogschaduw. Je kan elke kleur gebruiken, zolang het maar een tint is die donkerder is dan je huidskleur, zodat je een smokey effect krijgt. Kleuren die voor deze look goed werken zijn bijvoorbeeld chocoladebruin of donkerpaars.

Tip: je kan je penseel eventueel wat vochtig maken met setting spray (of een beetje water) om de kleur van je oogschaduw intenser te maken. In de zomer kan je voor een fleurige versie gaan met oranje of roze. Je waterlijn kan je aanzetten met een oogpotlood in dezelfde kleur, maar hou er rekening mee dat dit je ogen wat verkleint. Door een andere, lichtere oogschaduwtint aan te brengen op je oogleden bied je wat tegengewicht, terwijl de focus toch onder je ogen blijft.

Oldskool met oogpotlood

De kans is groot dat je je ogen ooit al op deze manier opmaakte. Oogpotlood onder je ogen werd lange tijd gezien als ‘fout’, maar dat is nu dus niet meer zo – op voorwaarde dat je het op de juiste manier draagt. Gebruik liever geen zwart, maar donkerbruin of aubergine (en kies het liefst voor een waterproof variant). Zet je onderste waterlijn aan met het oogpotlood en ga er ook mee tussen en onder je wimpers. Wil je de lijn wat vervagen, dan kan dat met een fijn penseel of een wattenstaafje. Vind je dat toch wat te zwaar ogen, dan kan je op je bovenste oogleden nog wat oogschaduw aanbrengen.

Opvallend met eyeliner

Voor de reverse cat eye – een lijntje met een wing onder je oog in plaats van erboven – gebruik je eyeliner. Dat kan een stiftje, vloeibare of gel eyeliner of oogpotlood zijn in zwart, bruin of een andere kleur. Je tekent de lijn van je binnenste ooghoek tot de buitenste en een beetje daar voorbij. Teken de wing naar de punt van je wenkbrauw toe en verbind met je bovenste wimperrand. Teken eventueel ook een heel fijn lijntje (dunner dan de onderste lijn) tegen je bovenste wimperrand. Zet je waterlijn – zowel bovenaan als onderaan – aan met oogpotlood in dezelfde kleur.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '