Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Het vermindert donkere kringen en wallen en verbetert de bloedsomloop, yes please!

TAKE CARE: extreme relaxatie met een Gua Sha-massage

Elke week toont beautyredactrice Emilie je een fijn ritueel om jezelf te verwennen, en vooral om even volledig te ontspannen. Vandaag verwennen we onszelf met een ritueel dat geïnspireerd is op de traditionele Chinese geneeskunde: een massage met een Gua Sha-steen.

Gua Sha is afkomstig uit de traditionele Chinese geneeskunde en betekent letterlijk schrapen (gua) en ziekte (sha). De massage oefent druk uit op specifieke acupunctuurpunten en ‘schraapt’ de huid om negatieve energie te verwijderen en spanning weg te nemen. De Gua Sha-steen is een platte steen in de vorm van een gebogen hart of hoorn. Hij bestaat in verschillende kristallen zoals rozenkwarts, blauwe sodaliet en jade.

De voordelen van Gua Sha

Hoewel er geen exact wetenschappelijk bewijs is, wordt er gezegd dat een Gua Sha-massage veel voordelen heeft:

  • Vermindert donkere kringen en wallen
  • Vermindert rimpels en fijne lijntjes
  • Verbetert de bloedsomloop
  • Detox voor je huid
  • Doet je huid weer glanzen
  • Gezichtscontouren komen beter uit

Het Gua Sha-ritueel

Voor je een Gua Sha-steen gebruikt, moet de huid grondig worden gereinigd en voorbereid. Voor de heerlijke gezichtsmassage heb je daarna enkel nog de steen en een olie nodig.

Gezichtsreiniger op oliebasis

Gezichtsreiniger op oliebasis

Gezichtsreiniger op oliebasis

€ 18,95  –  Pai Skincare

Op mijn droge huid breng ik de Lightwork Cleansing Oil van Pai Skincare aan, een cleanser op oliebasis. Ik gebruik cirkelvormige bewegingen om hem gedurende 30 seconden over mijn hele gezicht aan te brengen. Spoelen met een beetje water en dan is de eerste stap al klaar.

Shop hier

Gezichtsreiniger op waterbasis

Gezichtsreiniger op waterbasis

Gezichtsreiniger op waterbasis

€ 13  –  The Body Shop

Om mijn huid helemaal proper te krijgen, ga ik voor een dubbele reiniging. De tweede cleanser die ik aanbreng is de Seaweed Cleansing Gel Wash. Dit product van The Body Shop is vegan en verrijkt met minerale algen die de teint matteren.

Shop hier

Toner

Toner

Toner

€ 19,90  –  Clay and Glow

Daarna breng ik een lotion aan op mijn gezicht. Clay and Glow’s Hyaluronzuur Toner bevat 99 % natuurlijke ingrediënten en is parfum- en alcoholvrij. Deze toner, verrijkt met hyaluronzuur en vitamines C, B5 en B3, helpt de huid te reinigen en het vochtgehalte te behouden.

Shop hier

Gezichtsolie

Gezichtsolie

Gezichtsolie

€ 11,80  –  The Ordinary

Om een gezichtsmassage met een Gua Sha-steen uit te voeren, moet je altijd een serum of olie gebruiken. Ik gebruik The Ordinary’s 100 % organische koudgeperste rozenbottelzaadolie. Deze biologische koudgeperste rozenbottelolie is rijk aan linolzuur (hydraterend, ontstekingsremmend en verzachtend), linoleenzuur (geeft de huid soepelheid en elasticiteit) en provitamine A (antioxidant).

Shop hier

Gua Sha-massage

Gua Sha-massage

Gua Sha-massage

€ 28,90  –  Roll On Jade

Met zachte druk laat ik de Gua Sha-steen over mijn gezicht glijden, altijd beginnend aan de binnenkant van het gezicht en naar buiten werkend (het breedste deel van de gua sha-steen is het deel dat de huid raakt) en van onder naar boven.

Ik begin met de hals, beweeg op en neer alsof ik mijn huid schraap. Dan ga ik naar de contouren van het gezicht, van mijn kin tot de oren bij de kaaklijn. Daarna plaats ik de steen boven mijn lippen en beweeg hem omhoog naar de neusgaten. Vervolgens ga ik van de neusgaten naar de oren, en zorg ervoor dat ik over alle delen van mijn wang ga. Dan plaats ik de Gua Sha-steen boven de wenkbrauw en maak hetzelfde horizontale gebaar van binnen naar buiten. Ik plaats de steen uiteindelijk op mijn voorhoofd van beneden naar boven, in kleine langzame bewegingen, maar steeds met voldoende druk.

Shop hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '