Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Een beetje jasmijn, bergamot of lavendel om je mood te boosten.

TAKE CARE: een geurig ritueel om goed wakker te worden

Elke week toont beautyredactrice Emilie je een fijn ritueel om jezelf te verwennen, en vooral om even volledig te ontspannen. Vandaag zeggen we vaarwel tegen ons slecht humeur met deze heerlijk geurende producten.

Een lekkere geur kan je stemming beïnvloeden en je terugbrengen naar fijne herinneringen. Daarom zijn fijne geuren perfect om je van dat ochtendhumeur af te helpen. Vandaag duiken we in huidverzorgingsproducten die heerlijk ruiken naar onder andere bergamot, jasmijn, roos, lavendel en vanille.

Onder de douche

Onder de douche

Onder de douche

€ 24  –  Malin+Goetz

Ik stap onder de douche en reinig mijn lichaam met een heerlijke bergamot-geurende reinigingsgel. De geur van citrusvruchten kalmeert niet alleen het centrale zenuwstelsel, maar vermindert ook stress, woede en prikkelbaarheid. Volgens studies kan bergamot ontspanning bevorderen. Bergamot is ideaal om seizoensgebonden depressies tegen te gaan (hallo donkere dagen), om wakker te worden met een goed gevoel en om je de hele dag fris te voelen.

Shop hier

Gezichtsreiniger

Gezichtsreiniger

Gezichtsreiniger

€ 23,50  –  Pixi

Om mijn gezicht te reinigen, kies ik de Retinol Jasmine Cleanser. Jasmijn staat bekend om zijn kalmerende en ontspannende eigenschappen, ontspant en vermindert gevoelens van stress en angst. Het is perfect om van een rustige zondag te genieten zonder ons zorgen te maken over wat ons de volgende dag op het werk te wachten staat!

Shop hier

Toner

Toner

Toner

€ 13,95  –  Nuxe

Na het reinigen van mijn gezicht, breng ik een toner met rozengeur aan met een wattenschijfje. Dit verbetert de stemming, vermindert stress, geeft je een duwtje in de rug en zorgt ervoor dat je je algemeen beter voelt.

Shop hier

Serum

Serum

Serum

€ 29,40  –  Lulu & Guite

Zodra mijn gezicht perfect schoon en droog is, breng ik een serum aan verrijkt met lavendel. Dit mediterrane blauwe goud is een echt anxiolyticum dat helpt te ontspannen. Lavendel helpt bij slaapproblemen en nervositeit. Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Frontier Psychology, is ook aangetoond dat lavendel helpt bij het opbouwen van vertrouwen tussen mensen.

Shop hier

Dagcrème

Dagcrème

Dagcrème

€ 36  –  Antipodes

Als laatste stap in mijn skincare routine breng ik een dagcrème aan met een zoete en delicate vanillegeur (die me doet denken aan mijn kindertijd en mijn eerste parfum dat ik bij Yves Rocher kocht). Waarom vanille? Omdat je je er gelukkig, ontspannen en positiever door voelt. Het kalmeert, troost en vermindert stress.

Shop hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '